Jaký máte názor na elektrifikaci RD pomocí elektrocentrály?

<< < (3/10) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Viktor Klemon  20.11.2009, 17:33

Ten limit do 50 m vzdialenosti už nieje platný ?

Beru zpět, platí stále.

Lubomír Jindra:
... a další argument proti centrále je kolísavé napětí, které nevadí pile nebo žárovce, ale špatně to snáší elektronika... občas si někdo koupí malou přenosnou centrálu za tři kačky, při výpadku sítě to zkusí a za domem pak musí vykopat pár hrobečků pro počítač, fax, Tv... i to se stává. (!)

Jan Franěk:
Mám jednoho kamaráda, co provozuje takové "perpetum"  ;D .  Ale teď Vážně.  Měl větrnou elektrárnu, ale díky vychřicím ji už neopravuje. Celý systém funguje z akumulátorů přez měniče. Akumulátory jsou nabíjeny svářečkou a ta je napájena z dieselgeneráto ru. Tuším, že používá 48V, ale teď si tím nejsem jist. Jen co vím, tak takto fungují cca 10 let a jsou, s jistými omezeními celkem spokojeni. Topení i vaření obstará dřevo. Svícení a ostatní samozřejmě elektrika. Řekl bych celkem spokojený život, s minimem televize a podobných blbin. (i když si  v podstatě nic nemusí odepřít)

Tak že z praxe je vidět, že ostrovní systém se nechá provozovat, sice s určitými omezeními, ale jinak celkem v pohodě. Jen jsem se ho neptal na cenu za jakou se to nechá provozovat, protože také neměl jinou možnost. U něj, krom velké vzdálenosti, ještě "překáží" chráněné území.  :)

hana jelinkova:
 (poklona)  všem za odpovědi a názory, rozhodně to nějak musím vymyslet, kdosi naznačil, že připojení na síť hradí distributor, to se mi však nezdá, k přípojce je to dobrý 2 km. Tak to je asi blbost, co!

Martin Novák:
2 km je k cemu? K nn vedeni? Neni nekde pobliz vn vedeni 22kV?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana