Čo všetko musím zabezpečiť aby som dostal elektromer na väčší prúd?
Miloš Ralbovský:
Chel by som do domu elektrické podlahové kúrenie.
Elektrikár mi povedal, že mám slabý elektromer (35A) a nemusí mi to vydržať.
V súčasnosti používam bežné domáce spotrebiče, nemám a ani nechcem elektrickú rúru, mikrovlnku ani myčku.
Ak spočítam všetok príkon a úmerne ho rozdelím na 3f tak prúdové zaťaženie vychádza okolo 30A.
Počítal som najhoršiu alternatívu, že všetko pobeží súčasne, nerátal som zapnutie naraz. Celkový príkon vykurovacích rohoží bude okolo 3kW.
Nemám dôvod elektrikárovi nedôverovať, naopak, radšej mať prúdovú rezervu.
Kolega v práci ma od toho odhovára, že sú s tým poriadne behačky.
Viete mi s tým niekto poradiť?
#105#
Štefan Beláň:
TO: Ralbovský
Jako první podklad potřebujete vyjádření Distributora elektřiny. Další krok je zpracovaní projektové dokumentace... atd.
Kolega měl naprostou pravdu "sú to poriadne behačky". (zle)
V praxi se celá akce zadá projekční firmě, nejlépe firmě, která zajišťuje kompletní dodávku, tj., "behačky", projekt, montáž, odzkoušení, vystavení výchozí revizní zprávy, přihlášení odběru u dodavatele (Distributora) elektřiny. 8)
František Šohajda:
To by měl být problém dodavatele el. energie..vy dáte RZ z udanými příkony a oni dodají elektroměr schopný tyto podmínky měřit.
Třeba EON má ve svých podmínkách že do 80A včetně se používá přímé měření.
Nad 80A se už musí použít měřící trafa.Tudíž pro vás plyne že do 8OA se dá pouze samostatný elektroměr./běžně přímé elektroměry mají symbol do 60A/.
Martin Šedivý:
Jestliže máte spočteno max. 30A na fázi a 3f elměr 35A, tak to musí šlapat. A to ještě nepočítám koeficient soudobosti. Jaký máte jistič před elměrem?
Miloš Ralbovský:
Istič je starý: M24,7A. Elektromer má údaj 10-40A. Poistky pred elektromerom sú 35A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana