Jak se snizi zivotnost cirkulacniho cerpadla TUV pri castem kratkodobem spinani?

(1/5) > >>

Radek KOVARIK:
 (poklona)  vsechny,

potreboval bych se poradit, jak se snizi zivotnost cirkulacniho cerpadla TUV pri kratkodobem spinani?

Mam cirkulacni cerpadlo napojene na PIR cidlo v koupelne pres multifunkcni casove rele, ktere mam nastaveno na 1 minutu. TJ. rele sbira impulsy z PIR cidla a tim ma sepnuty kontakt pro cirkulacni cerpadlo. Po opusteni koupelny, nebo pri pobytu v koupelne v klidu ,  tj. po odezneni posledniho impulsu, je cirkulacni cerpadlo jeste 1 minutu sepnute. Ve vetsine pripadech se pri pobytu v koupelne nacitaji impulsy za sebou tak, ze mezera nepresahne 1 minutu, takze bezi cerpadlo bez preruseni i nekolik minut. Ovsem muze se i stat, ze se sepne treba nekolikrat za sebou na 1 minutu. Pobyt ve sprse, atd...

#uft#

Martin Novák:
Vetsine cirkulacnich cerpadel caste startovani opravdu nedela dvakrat dobre. To by jste tolik ztratil nastavenim casoveho rele treba na 2 nebo 3 minuty ?

Valter Mayer:
V prípade, že to použité časové relé umožňuje nastaviť rôzne časy behu a pauzy, by som predĺžil časový interval blokujúci beh čerpadla po ukončení behu. Asi takto:
impulz PIR - 1 minúta beh - 10 minút pauza

Iná možnosť je blokovanie (alebo zastavenie) obehového čerpadla termostatom na prívode teplej vody.

Jindra2:
Běžně běhají oběhová čerpadla trvale, když už máš cirkulaci TUV, tak vypínání čěrpadla je nesmysl. Nebo použít čas pro vypínání v řádu desítek minut nebo 1 hodiny.
Jindra

Radek KOVARIK:
Pokud necham bezet cirkulacni cerpadlo trvale, pak rocni naklady na zbytecny odber tepla pri nepouziti TUV v dobe, kdy koluje zbytecne v trubkach precisli cenu noveho cirkulacniho cerpadla. Proto se snazim eliminovat sepnuti pouze na nezbytne nutnou dobu, kdy je predpoklad, ze je nekdo v koupelne a teplou vodu vyuzije. Nastavit spinani na predem stanoveny cas je nemozne z hlediska toho, ze mame male dite a to je treba umyt, ne kdy se sepne cerpadlo, ale kdy je pokakane.... Alternativa pres PIR nam vyhovuje, protoze nez se dite vyslece (to same i pri sprchovani dospeleho),  stiha se voda v trubkach protocit, pouze se mi jedna o miru opotrebeni mechaniky nebo elektroniky cerpadla pri castejsim spinani?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana