Je mozne, ze vedou elektricke kabely v podlaze v panelaku?

(1/3) > >>

Pavel Novak:
<p>Je to uz nekolik roku, co jsem ve svem byte v panelaku pridelaval prechodove listy ve dverich mezi chodbou a ostatnimi pokoji. Na kazdou listu jsem do podlahy vyvrtal asi 6 der, hlubokych cca. 3-4 cm, do nich dal hmozdinky a listy prisrouboval. Drive mi bylo receno, ze kabely vedou v panelech v nejakych dutinach, ktere jsou docela hluboko a takovym obycejnym detektorem kovu a elektriky jsem nic nezjistil. </p><p></p><p>Ted mi ale delali nove jadro, vcetne nove elektriky a meli celkem kvalitni detektor elektriky a kovu, tak jsem si nechal premerit prave mista, kde jsou listy a u jedne z nich zjistili, ze nekde u ni je nejake vedeni (jak hluboko, nebo presne daleko uz nezjistili). Ptam se tudiz, jestli je mozne, ze jsem nejaky kabel treba castecne navrtal, elektrikar co delal jadro rikal, ze kabely jsou zalite v betonu v podlaze, tak nevim. </p><p></p><p>Mam celkem spatny pocit z toho, aby treba casem do sroubu neprobila faze, nebo neco podobneho. Znalcum panelaku diky za odpovedi.</p>

Jaroslav Hasala:
Co se týká paneláků, přívodní vodiče jsou skutečně uloženy většinou v podlaze. Obvykle jsou použité vodiče AYKYLs 2Bx 2,5 v trubkách kopex (hliníkový obal, papírová vložka). Ovšem provedení jednotlivých domů se může lišit, někde jsou také vodiče zalité v betonu bez trubek. Obecně je možné říci, že u paneláků je možné téměř cokoliv, není neobvyklé, když jsou jsou kabely jednoho bytu uložené v podlaze bytu nad ním.

Petr Petr:
Pozor, ve Vaší podlaze, vedou často kabely Vašeho souseda odsdola (k lustru)!  pp

Martin Šedivý:
V panelácích v Praze Řepích je to téměř pravidlem. V roce 1986-7 jsem právě zde prováděl praktickou část zkoušek.

Pavel Beran:
že někdo nema černy odběr od souseda ? .o) zajimava zkušenost...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana