Je potrebný ochranný uholník bleskozvodu pri montáži zvodu k dažďovej rúre ?
Pavel Horský:
Asi jste mě nepochopil. Takže ještě jednou:
vedení od zkušební svorky NAHORU má být uchyceno buď na podpěrách určených k montáži do nebo na zdivo, nebo na okapové rouře na podpěrách určených k montáži na tyto roury (svorka FeZn ST s nerezovým páskem).
A teď ta prasečina (alespoň já to tak vidím): schovat vývod ze země za okapovou rouru, to se mi prostě nelíbí. Kam pak namontujete zkušební svorku, která musí být přístupná. To vyjedete zpod okapové roury a uděláte vedle roury smyčku? No to bude nádhera. Pravda, viděl jsem i daleko horší věci.
Proto jsem vám psal řešení použití nerezové zaváděcí tyče, která by byla vyvedena vedle okapové roury, vypadá esteticky ( proti ochr. úhelníku určitě!) a je s jejím použití splněna ochrana zemního vývodu.
Doufám, že jste mě pochopil. Určitě jste zjistil, že jsem nechtěl nic ukotvovat do zateplení obvodového můru a tím vám vytvářet tepelné mosty. Jediné ukotvení, které by pak vzniklo, jsou dva držáčky té zaváděcí tyče a ty snad nevadí, když už máte ve zdivu min. dvě skoby, které drží onu okapovou rouru.
Martin H.:
Citace: Pavel Horský 27.10.2009, 08:53
Asi jste mě nepochopil. Takže ještě jednou:
Prepáčte moju prvotnú nechápavosť. váš návrh zvážim a prekonzultujem na mieste so stavbyvedúcim.
František Šohajda:
Stavbyvedoucí /klasický-neelektrikář/ vám asi moc nepomůže...zku ste kontaktovat projektanta nebo RT elektro??
Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 26.10.2009, 19:16
Ochranný úhelník, dle mého názoru byl kdysi předepsán do výšky korby Tatry. Já osobně bych se na něj zvysoka ...
PS: www.kniska.eu
Přesně tak. Jen aby se na nás za tyhle názory nezlobil nějaký radikální "úředník z Bruselu"...
I když bych asi měl najít fotku uzemnění v jedné stanici na trati Plzeň - České Budějovice. Není to svod hromosvodu, ale technologické uzemnění telefonní ústředny a jak tam léta chodí lidi, občas do něj někdo kopne, někdo o něj zachytí zavazadlem,... Pěkně zdevastované.. .
Radek Červený:
Citace: Martin H. 27.10.2009, 07:52
Estetické hľadisko nebolo rozhodujúce. Kotviť cez zateplenie do obvodového múru predstavuje malý tepelný most s rizikom lokálneho zrážania vlhkosti v murive. Takto by sa ich počet zredukoval.
Řešit tepelný most na plášti budovy od vrutu o řádovém průměru 5-6 mm mi připadá stejně absurdní, jako řešit aerodynamiku automobilu a následný dopad na spotřebu u karoserie špinavé a u karoserie s vyleštěným lakem.
Předpokládám tedy, že pokud řešíte takové maličkosti, tak používáte podpěry od Dehnu na tyto vruty, a ne humpoláckou pásovinu z pozůstatků a přebytků pětiletek, která je za pár let rezavá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana