Je potrebný ochranný uholník bleskozvodu pri montáži zvodu k dažďovej rúre ?

(1/3) > >>

Martin H.:
Musím skoordinovať klampiarov a elektrikárov pri zvode zo strechy po kovovej dažďovej rúre. Nad skúšobnou svorkou bude drôt zvodu na rúre a pripevnený páskami k rúre. Pod skúšobnou svorkou (ak má mať zmysel) bude drôt v medzere medzi rúrou a stenou, pripevnený držiakmi do steny.

Stačí rúra pred drôtom ako mechanická ochrana alebo musím dať namontovať aj ochranný uholník ?

#117#

Martin Lysý:
Budete takto mít přístup ke zkušební svorce? Při obtížné dostupnosti by vám to né jeden RT dal jako závadu. Ochrané úhelníky a trubky jsou pozůstatkem ČSN 341390 - použijte raději zesílený svod od ZS do země popř. u rodiných domků se zahradou je riziko mechanického poškození svodu minimální.

Jirka Š. Svejkovský:
Ochranný úhelník, dle mého názoru byl kdysi předepsán do výšky korby Tatry. Já osobně bych se na něj zvysoka ...
PS: www.kniska.eu

Pavel Horský:
Za okapovou rouru bych zemní vývod určitě neschovával. Zavání to docela prasečinou. Estetické řešení je použití nerezové zaváděcí tyče ( umístěná vedle svodu okapu),  na kterou je přes zkušební svorku připojeno jímací vedení, které je připevněno na podpěry určené k montáži na okapové roury.
Moc by mě zajímalo, proč vám vadí docela nenápadný drát, když vám pak po domu vede hnusná okapová roura. Divné, ale nejste sám kdo tak smýšlí. 

Martin H.:
Citace: Pavel Horský  26.10.2009, 20:00

Za okapovou rouru bych zemní vývod určitě neschovával. Zavání to docela prasečinou. Estetické řešení je použití nerezové zaváděcí tyče ( umístěná vedle svodu okapu),  na kterou je přes zkušební svorku připojeno jímací vedení, které je připevněno na podpěry určené k montáži na okapové roury.
Moc by mě zajímalo, proč vám vadí docela nenápadný drát, když vám pak po domu vede hnusná okapová roura. Divné, ale nejste sám kdo tak smýšlí. 

váš názor ma prekvapil, považoval som to za štandardné odskúšane riešenie. Rúru treba tak či tak so zvodom spojiť nad svorkou, preto závan prasačiny necítim.

Estetické hľadisko nebolo rozhodujúce. Kotviť cez zateplenie do obvodového múru predstavuje malý tepelný most s rizikom lokálneho zrážania vlhkosti v murive. Takto by sa ich počet zredukoval.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana