Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
Petr01:
,
prohlédl jsem si detailně fotky vypálených zásuvek. Vždy je ohořelá levá zdířka(fáze) v horní dvojzásuvce, následně hoří horní hrana dvojzísuvky.
Stejně to bude vypadat, když do fázové zdířky vstříknete hořlavinu a zapálíte.
Mám za to, že požáry jsou úmyslně založeny. Viděl bych to na kluka co chodí do šesté třídy. Než elekrikáři by se tím měli zabýat hasiči, udělat expertizu ohořelých zbytků, povrchu kontaktů atd. Soudní znalec z této oblasti by měl mít dostatečnou kvalifikaci, aby prokázal způsob zapálení.
Elektro měření nic nezjistí. Pokud je odpojena elektřina nemůže to býz způsobeno nn, přechodovými odpory či přepětím. VF by muselo mít takovou energii, že by v domě nevydrželo nic.
Myslím že se jedná buď o klukovinu, snahu o senzaci nebo pojistný podvod.
Petr
Lubomír Jindra:
Citace: Petr01 31.10.2009, 11:47
Viděl bych to na kluka co chodí do šesté třídy. Než elekrikáři by se tím měli zabýat hasiči, udělat expertizu ohořelých zbytků, povrchu kontaktů atd. Soudní znalec z této oblasti by měl mít dostatečnou kvalifikaci, aby prokázal způsob zapálení.
Nové info zde:
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-ufo-a-zahady/126077/strasidelny-dum-chlapci-vzplal-u-nosu-kapesnik.html
Konec článku:
Četnost výbojů je až 100 případů denně. Situace se zhoršuje. Kromě výbojů dochází v objektu k destrukci žárovek, drcení skla, tepelným účinkům například na CD nosiči. Všechny popsané jevy viděli energetici na vlastní oči.
Tak se ptám, kde jsou videa? (beach) Pokud tam někdo pojede, neberte si jen drahé měřící přístroje, vemte také docela obyčejnou levnou kameru (asi to zatím nikoho nenapadlo ::)) a alespoň deset případů prosím natočte, měl by na to stačit dvouhodinový pobyt ;) Kdyby nic, tak alespoň natočte ty energetiky co to viděli :D
Jan Votík:
Můžete mně prosím dát odkaz, kde na Sysifovi probíhá ona diskuze? Díky
Lubomír Jindra:
P.S.
Vzpomínám se jak mi vyprávěl jeden klučina na učňáku, že měl jako dítě udělanou vidlici - kus šňůry - vypínač, který natvrdo spojoval L-N. Vždy když mu otec zakázal TV a sám koukal na napínavou detektivku (za socáče událost týdne) tak klučina poslouchal pohodlně uložen v posteli a když se mu zdálo že je to napínavé - CVAK! Nikdo na to nepřišel, to musela být záhada ;D
Miroslav Macek:
Možná příčina může být v soupravě "Mladý chemik", která se někdy dává jako odměna za dobré vysvědčení nebo k svátku.
Potřeme-li ručník roztokem bílého fosforu, po zaschnutí vzplane.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana