Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?

<< < (40/52) > >>

Jirka Š.:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.07.2010, 12:30

Wiki to ví.

Koukám, že Wiki ví všechno  :)

Mě spíše nebyla jasná tato věta z článku:
"...naměřená frekvence ne­byla 16,66 Hz či 16 2/3 Hz, nýbrž přesných 16,7 Hz. A právě tato frekvence je v evropském regionu u lokomotiv nos­ným kmitočtem pro regulaci..."
tedy konkrétně výraz nosný kmitočet pro regulaci. Kdyby napsali, že to je frekvence napájecího napětí, která se dále reguluje (různě osekává apod.) tak to ano. Ale nosný kmitočet pro regulaci mi nic neříká.

Miroslav Minařík:
Zítra si prosím v přednášce všimněte, že vědec hovoří o 16,6Hz jako o stopě, která ho přivedla až k železnici. Nikoliv o příčině jevů.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  09.07.2010, 09:43

Pokud se na videospot podíváš celý, uslyšíš jak uvádí pouze informativní data. Celou zprávu nezveřejní dokud nebude mít souhlas objednavatele. Kolegové z železnice mají poznámky k jeho hypotéze, které by chtěli prodiskutovat tak aby hypotézu poopravil.

Chceš se také účastnit?

To video si pustím - těžko v tuhle chvíli předvídat, co si budu myslet po jeho zhlédnutí.
Ale dovedu si jen obtížně představit, že bych šel diskutovat o nějaké teorii či hypotéze dříve než 2-4 týdny po jejím zveřejnění (či poskytnutí).
Tím nemyslím poskytnutí pouhých závěrů, ale celé studie, ze které by ty závěry měly vyplývat.

P.S. tou snůškou ... jsem mínil prezentaci výsledků té studie na tom blogu. O studii samotné nemám žádnou relevantní nezprostředkov anou informaci. 15.4.2010 mi p. Cimbolinec napsal "budu po skutečném předání zprávy, která měla sloužit pro poučení při řešení podobných problémů,  schopen a ochoten své závěry s kýmkoliv a tedy i s Vámi prodiskutovat" takže jsem ve standby modu.

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š.  09.07.2010, 15:55

...Kdyby napsali, že to (16,7 Hz) je frekvence napájecího napětí...

Ovšem na zmiňované trati pokud vím nikoli.

Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš  09.07.2010, 18:49

... že bych šel diskutovat o nějaké teorii či hypotéze dříve než 2-4 týdny po jejím zveřejnění (či poskytnutí). ...

Měl jsem na mysli schůzku s techniky z dráhy, kteří chtějí "mezi čtyřma očima" oponovat některým tvrzením ze zítřejšího spotu. Má to být především "vědecké setkání",  než tisková konference. Tedy jakýsi akademický brainstorming nad tím, co bylo vyřčeno.
Myslím, že bys tam byl ve svém živlu! Vždyť je to právě tvůj obor!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana