Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?

<< < (21/52) > >>

Rozmahel Vladimír:
To bude tím, že kovářova kobyla chodí bosa.  :D
Jinak je zvláštní, že je u toho vždy ten kluk... Záhadné věci jsou většinou velmi jednoduché.

Jiří Schwarz:
A co "zvuk",  už se někdo pokusil prozkoumat "mechanické" vlnění v pásmu infrazvuku nebo ultrazvuku? Kdysi jsem byl u "předváděčky" zesilovače a reprobedny, kdy se "zvukem" podařilo "rozkmitat" skleněnou tabuli tak, že se rozbila, stejně tak zvukem jiné frekvence se rozbila sklenička. Jen ty střepy vypadaly úplně jinak než ty v reportáži!
Je otázkou jestli by právě akustické vlnění v oblasti ultrazvuku mohlo některý materiál tak "ovlivnit",  že by se ohřál až do bodu zapálení.

Dnes se běžně používá technika napájená ze spínaných zdrojů, pracujících na frekvencích mezi 20 - 100kHz. Je otázkou jestli by se "něco" z podobného dost výkonného zdroje mohla nějak projevit pokud se "trefíme" s rozměrem nějakého předmětu do čtvrtiny nebo polovinu vlnové délky inkriminované frekvence. Frekvence 50kHz má vlnovou délku 3km, čtrtina je 750m, do "domečku" se to nevejde, ale co takhle vodovod nebo plynovod dlouhý právě tu "čtvrtvlnu".
Jenže něco takového není asi ten pravý úkol pro Policii, pro ČTU ani pro ČEZ, vůbec už ne pro TV štáby, to by tam museli natahat nějaké speciální přístroje odborníci např. z fyzikálního ústavu ČSAV.

občan Strašic:
z diskuse webu obce Strašice:

M. Lang 30.10.09 14:25:38 ID:42426

Dnešího dne se do problému zjištění příčin dosud neobjasněných událostí v domě Mračkových zapojila i Obec Strašice prostřednictví m Muzea Středních Brd. Vykonal jsem u postižené rodiny rekognoskační návštěvu a ověřil si základní fakta, občas mediálně poněkud zkreslená. Z těchto faktů plyne, že důvod "záhady" by mohl mít řešení v oblasti geofyziky, konkrétně geoelektriky a seismiky. Z tohoto důvodu jsem kontaktoval odborníka disponujícího příslušnou moderní přístrojovou technikou. Výsledkem naší předběžné konzultace je, že počátkem příštího týdne by mělo dojít k prvnímu orientačnímu měření, jež postihne široké pásmo vln různých typů. Z jeho výsledků se pak dohodneme na dalším postupu.
Jevy, které fungují v domku Na Hutích nelze rozhodně považovat za cosi nadpřirozeného . Proti tomu hovoří veškeré indicie, jež ukazují pravděpodobně na účinky vlnění akustické a snad i elektromagneti cké povahy. Více v tuto chvíli nejsem schopen zodpovědně tvrdit.
Rodině Mračkových přeji co nejrychlejší vyřešení problému. Třebas se najde v blízkých hodinách někdo, kdo se dobere k vyřešení otázky dříve než my (bez výkonné, přesné a rovněž značně drahé aparatury se asi jen těžko dá zjistit něco konkrétního). 

novy1:
Uz mi to pripada ako "neobjasnene pripady z bermudskeho trojuholnika". Snad len casova slucka chyba.

Lukáš Malík:
Osobne se mi to cele jevi jako jeden velky HOAX ::) ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana