Nemáte bližší info o reportáži TV Nova probíjení přes zásuvky a vodovod?
Jan Lukáš:
Citace: Jiří Schwarz 30.10.2009, 20:35
Mikrovlnný ohřev:
- pokud vložíme do elektromagneti ckého vf pole cokoliv vodivého, indukují se v tom vířivé proudy, které kovovou část ohřejí.
- pokud vložíme do vf elektromagneti ckého pole nevodivý předmět, který má nějaké dielektrické ztráty, ohřeje se to také, ale méně než kovová část.
- vf elektromagneti cké pole překonává překážky srovnatelné s vlnovou délkou nebo menších rozměrů, od větších překážek se odrazí nebo je překážka pohltí.
- při průchodu prostředím, kde je cokoliv vodivého nebo cokoliv s dielektrickými ztrátami, se vf elektromagneti cké pole zeslabuje.
Podtrženo a sečteno, pokud by to bylo nějaké vf elektromagneti cké pole (mikrovlnné) a jeho zdroj by byl vně budovy, aby to uvnitř mělo energii schopnou zapálit "zamozhášivou" zásuvku nebo mokrý ručník, muselo by to vně objektu mít takovou energii, že by např. okapy okamžitě musel "odtéci", z plotu by musely létat jiskry jako když se dostane omylem kov do mikrovlnky,... A takový řetízek by se musel majiteli okamžitě připálit na krku...
Nějaké elektromagneti cké pole z nějakých experimentů armádního výzkumu bych v tom nehledal.
Přesně tak. Nicméně mě to nedalo, vzal jsem spektráč a dojel se na to podívat. Kromě GSM je ještě slaboučké pole na 10GHz a 24GHz, počítám, že mikrovlné spoje. Nic dalšíko, co by navíc vybočovalo z normálu tam není. Alespoň ve dvou hodinách na místě a okolí. V rozsahu 100kHz až 25GHz. Ani jsem nic jiného nepředpokládal .
add THz pokusy. Je nutno si uvědomit, možný výkon tohoto záření. Né ekvivalentní výkon vyzářený anténou (EIRP je sice děsivé číslo, ale stále platí zákon zachování energie.....). Výkony v těchto vlnových délkách jsou relativně malé, 20W rozhodně nezapálí cokoliv na vzdálenost větší než pár metrů, ikdyž je to soustředěno do bodu. Kousek od Strašic máme kopec, ze kterého závodíme, proto mě to zajímá. Je pravdou, že o Armádě již víme své, v létě nám zkazili závod, neb na několika pásmech byl nepřetržitý bordel. Až pak jsem se dozvěděl, že měli nějakej NATO den. Energii, která by tohle uměla jsem potkal v laboratoři a měřícím pracovišti ve Vyškově. Mají tam místo pro simulaci elmag pole v případě atomového výbuchu. Tam si tohle dovedu představit, ale pouze v tomto prostoru. Osobně si myslím, že tohle bude mít prozaičtější vysvětlení.
Miroslav Minařík:
Něco mi napovídá, že často nevysvětliteln ý jev má prostou příčinu.
Nějaká záření elektromagneti ckých vlny by nezasahovalo jediný bod. To by bylo energetické dělo. O jednom vím. Funguje asi na vzdálenost tří metrů. Nic nezapaluje.
Ovšem po té, co jsem teď viděl zase na Nově, ztrácím chuť se o to zajímat.
Honza77:
Nemůže se někdo (třeab nějaký soused) bavit s něčím jako je výkonné laserové ukazovátko (ať již ve viditelném spektru, tak v neviditelném)? Laser schopný zapálit kryt zásuvky nebo ručník myslím není takový problém získat. Na krátkou vzdálenost zapalují i 200 mW ukazovátka, která se prodávají v čínských e-shopech jak na běžícím páse. Na delší vzdálenost a třeba přes sklo by to muselo být výkonější, ale pořád myslím dostupné pro běžného člověka.
Jan Lukáš:
Citace: Honza77 31.10.2009, 20:19
Nemůže se někdo (třeab nějaký soused) bavit s něčím jako je výkonné laserové ukazovátko (ať již ve viditelném spektru, tak v neviditelném)? Laser schopný zapálit kryt zásuvky nebo ručník myslím není takový problém získat. Na krátkou vzdálenost zapalují i 200 mW ukazovátka, která se prodávají v čínských e-shopech jak na běžícím páse. Na delší vzdálenost a třeba přes sklo by to muselo být výkonější, ale pořád myslím dostupné pro běžného člověka.
Jo, jen to má malinkou trhlinku. Ani výboje, ani tříštění skla to nevysvětluje. BTW několikawatové lasery nejsou až tak moc dostupné. Navíc po zapálení bodovým zdrojem by bylo patrné místo, jako bod. Navíc, by to dost pravděpodobně trefilo někoho s přihlížejících .
Podle mě, to fakt má naprosto triviální příčinu a jednoduché řešení.
Miroslav Minařík:
Tak asi to tu uzavřeme.
Pokud se zde budeme za chvíli bavit o okultismu a vyvolávání ďábla, necháme to raději přizvaným odborníkům! Ještě tu nezaznělo nic satelitech (fool)
Vyjádření Tomáše Fuka je zatím nejrozumnější co kdy, kde zaznělo.
Tedy upozorňuji, že tato diskuse je o silnoproudé elektrotechnic e!
Pokud budou návrhy z jiného vědního spektra, najděte příslušné místo nebo diskutujte na strašnickém fóru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana