Je nutná sporáková kombinace u bojleru?
Vladislav Kaluža:
To Jiří Špelec
Já sice nevím, zda se ten odběr bude nazývat neoprávněný nebo jinak, ale při uzavírání smlouvy o odběru el. energie je velký rozdíl v tom, zda máte akumulační spotřebič blokovaný nebo ne. Pak je jiný stálý plat i cena za kWh, u blokovaných je to levnější. Dokládáte rev. zprávou. Jestliže potom blokování zrušíte, vystavujete se nedodržení předmětné smlouvy.
Pavel Draštík:
To Jiří Špelec
Elektrická energie je zboží které, nakupujete za určitých podmínek a v určité kvalitě. Jak uvádíte, že neoprávněný odběr pouze neměřený, tak se velice pletete. Veškerý odběr, který provádíte v rozporu s kupní smlouvou a bez souhlasu distribuční společnosti je považováno jako neoprávněný odběr. Již v žádosti na dodávku elektřiny uvádíte instalované spotřebiče a jejich výkon (dříve přihláška k maloodběru).
Jaroslav Hasala:
To Draštík:
Můžete mi vysvětlit jak může RZ rozlišit (podle vaší terminologie) oprávněný a neoprávněný odběr?
Okamžitý odběr je limitován pouze jističem před elektroměrem.
Přjímač HDO blokuje spotřebiče s vyšší spotřebou (boiler nebo el. topení), tak aby byly v provozu jen v době nižšího tarifu. Je to kromě jiné i služba zákazníkům. Což ovšem neznamená, že by v době vyššího tarifu byla spotřeba nějak omezena.
Těžko můžete někoho postihovat za to, že např. používá pračku nebo myčku jen v době nižšího tarifu. Nebo naopak, že v době vyššího tarifu používá např. el. sporák nebo jiný spotřebič a zatěžuje síť až k limitu hl. jističe.
Dále, pokud si někdo např. koupí novou mikrovlnku, je snad povinnen hlásit to RZ a měnit slouvu? Určitě ne, smlouva se mění jen v případě např. zvýšení jističe nebo při změně sazby.
BTW, z vašich příspěvků mám pocit, že jste spíše teoretik než praktik.
Jiří Špelec:
Tak koukám, že se tato diskuze stáčí spíše k HDO. Koneckonců proč ne. Pánové pokud neznáte podstatu nižší a vyšší ceny za energii pak je dobré propátrat dobře tento portálek! Už to zde bylo. Ale musím vám dát zapravdu v tom, že tento blud, který zde uvádíte byl za "komárů" velmi rozšířen. Jediný důvod proč po vás elektrárna chce blokování (vyjma řízení momentálního odběru v celé síti) je třeba ten, aby vás neranila mrtvice za ten účet, který po vás chtějí platit! :-)))))
Roman Šulc:
V prádelně bych ovšem také řešil otázku pospojení a chránič na boiler bych instaloval také.Sporákovo u kombinaci bych mohl dát ale nemusel,odpojení sporáku je nutné z důvodu opravy nebo výměny,což bych řěšil krabicí příslušného krytí.
To:Draštík-váš názor na neoprávněný odběr je docela zajímavý,boiler do 50l nemusím blokovat nad 50l musím.Nevím jak jste na to, přišel ale určitě bych si zřídil blokování i na boiler do 50l.Otázka neoprávněného odběru-chcetemi tvrdit že když si do zásuvky připojím olejový radiátor přes zimu je to neoprávněný odběr?.Když si to zaplatím a jistič to udrží je to snad moje věc.Taktéž s boilerem,mohu mít blokování ale nemusím je to otázka finanční a dodavatel mi nabízí různá řešení zvolením si příslušné sazby.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana