Nemusí být náhodou zárubně dveří koupelny také uzemněny?
hosnedl:
Je to nový byt v domě stavěvém SKANSKOU. To jištění mne fakt zajímá ( cituji -zásuvkové, musí být chráněny FI 30mA, které by spolehlivě vypadlo.) Jedná se skutečně o zásuvký okruh obývacího pokoje. Jakmile jsme shodili jistič, zárubně byly bez napětí....
(poklona) všem za zájem!!!
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 18.10.2009, 10:27
TO:FUK
Rozumím kam míříte....
Pokud tyto zárubně budou mít od výrobce šroub na pospojení tak OK a tím i pospojit.....
Ale myslím si že takové zárubně to nejsou... ;D,
Nemyslím, že by norma do rozhodování, zda připojit nebo nepřipojit, zahrnovala i hledisko, zda je již od výrobce připravena uzemňovací svorka.
Já se řídím názorem experta přes normy, kol. Beláně
Citace: Štefan Beláň 01.02.2005, 16:04
<p>Kovové zárubně se ve většině případů na pospojení nepřipojují, proto že jsou uložené IZOLOVANĚ (izolační stav musí být min. 50 K.ohmů)
Pokud jsou však nějakým způsobem připevněné k vodivým konstrukcím objektu ( např. bytová jádra a pod. ), které mohou být náchylné na přivedení jiného potenciálu, musí se provést pospojení podle ČSN 33 2000-7-701.</p>
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,2423.msg16469.html#msg16469
Citace: Štefan Beláň 07.04.2008, 14:09
...Připojovat kovové zárubně uložené v omítce a nespojené se žádnou vodivou konstrukcí (např. armaturou) je naprosté šílenství a nesmysl. (doh)
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,7735.msg54508.html#msg54508
František Šohajda:
Já se s Vámi nepřu... :)
Ale nejmenovaný inspektor na inspekci řekl, že pospojit to ,co má k tomu určenou svorku od výrobce!!..jinak je to zbytečné....ne profesionální!...
Samozdřejmě že to dělám jako jiní kolegové.....
A ten zná normy nazpaměť.....t aké odborník..! :o
Stařeček Pagáč by řekli "co včůl?"... (dance)
Kamil Novák:
Citace: František Šohajda 18.10.2009, 11:53
Stařeček Pagáč by řekli "co včůl?"... (dance)
Používat zdravý rozum opřený o znalosti a zkušenosti. ;)
Ani mezi inspektory nejsou lidé neomylní. :(
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana