Měl již někdo možnost seznámit se s návrhem ČSN 33 1600 ed.2 ?

(1/3) > >>

Kamil Novák:
Ve svazovém zpravodaji ESČ Zkrat č.4/2009 je uvedena následují informace.
Měl již někdo možnost prolistovat si návrh nové ČSN 33 1600 ed.2 ?

#116#

Štefan Beláň:
Hm, to jsou zajímavé informace. Se Svazem, jehož členem jsem byl od založení v r. 1992, jsem skončil letos.  Důvody nebudu rozvádět.  :(

Vůbec mne ale nepřekvapuje, že o této normě ví pouze ESČ a nikdo jiný. Obě normy, 33 1600 a 33 1610, jsou v seznamu norem uvedené bez poznámky, že by měly být zrušené. :-\

Štěpán Valenta:
         Ano, prakticky máte pravdu norma ČSN 331600 ed.2 sloučí obě normy výše zmiňované.

Jinak norma prošla řádným připomínkovým řízením. A já v ČES jsem na ni nedostal od našich členů žádnou vážnou připomínku.

Nyní se sice nějaké diskuze mimo náš svaz objevují, ale jejich význam jsem zatím z vlastní dikce ČSN 331600 ed. 2 neshledal oprávněnými...

Nicméně koncem září se má přesto v Praze uskutečnit jednání, kde jedním bodem je i tato norma - a sám jsem zvědav, cože je to v ČSN 331600 ed. 2 za problém..

o:-)

Rozmahel Vladimír:
Nic proti změně normy, ale používá se termín revize i prohlídka. Jak tedy nově s požadavky kvalifikace? Nebo to tato norma neřeší?

Štěpán Valenta:
 Vážení co se týká kvlifikací tak to žádnáí norma řešit nemůže.

Kvalifikace smí řešit pouze národní legislativa a ta musí být v souladu s legislativou EU.

Opakuji. proto byl proveden i výmaz kvalifikací v ČSN 331600 a ČSN 331610 a již nikdy se v žádné ČSN kvalifikační předpoklady neuvedenou!!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana