Mám při koupi nového bytu nárok na revizní zprávu?
Jirka Š.:
Citace: Milan Karvánek 02.09.2009, 22:42
...při koupi čehokoli máte nárok na cokoli na čem jste schopen se s prodávajícím domluvit a dát si to do smlouvy...
Naštěstí nemáte pravdu, protože nekupujete-li danou věc na firmu, pořád ještě platí občanský zákoník a celkově obecné zákony. Ty jsou vždy nad jakoukoli smlouvou.
Milan Karvánek:
Citace: Jirka Š. 03.09.2009, 10:00
Naštěstí nemáte pravdu, protože nekupujete-li danou věc na firmu, pořád ještě platí občanský zákoník a celkově obecné zákony. Ty jsou vždy nad jakoukoli smlouvou.
Tak to sem teda nepochopil! Pokud se chcete bavit věcně tak zde napište, podle jakého zákona má kupující při koupi bytu právní nárok na revizní zprávu svého bytu.
Myslím, že zcela výstižně to napsal v předchozím příspěvku p.Šipeky. Je naprosto jedno jestli máte smlouvu podle občanského nebo obchodního zákoníku, důležitý je její obsah, tedy dohodnuté podmínky, protože toho, na co máte "nárok ze zákona" je po čertech málo.
Jirka Š.:
Ve svém příspěvku jste nepsal o revizní zprávě, já také ne. Tuším jsme se oba vyjádřili obecně. Čili v tomto případě se jedná o čiré nedorozumění, pane Karvánku.
Nicméně je-li někde v zákoně stanoveno cosi jako záruční lhůta nebo nárok na slevu apod. nemůžete tyto položky smlouvou uzavřenou dle občanského zákoníku změnit k horšímu.
Petr Doležal:
A já tomu dám "korunu".
Od developera ještě vyžadujte prohlášení o shodě všech materiálů použitých na byt. Třeba aby tvárnice nebyly radioaktivní a nebo někde nějaký formaldehyd. Myslíte, že by byl zaskočen? >:(
František Šohajda:
TO:Doležal
Dobrý nebude, a špatný bude moc překvapený!!! ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana