Lze u proudového chrániče prohodit přívodní svorky s odvodními jako u jističů?
Vojtěch Vojtěch:
Před dvěma lety jsem byl jako účastník prohlídky závodu fy Moeller v Suchdole přímo unesen výrobou modulových přístrojů.Výro ba chrániče je přímo super:Ze stáda krabiček je vybráno hejno součástek-součástky jsou kouzelnickým trikem vpraveny do JEDNÉ poloviny chrániče-následuje připájení vodičů o průměru 0,00nic ze součtového trafa(opravdu tam je-nechápu)-přiložení druhé poloviny krabičky-úder CEJCHOVANÝM kladívečkem :))-snýtování-a je hotovo.Zručná dělnice jich takto za směnu stvoří-pokud mne paměť neklame-něco přes 100ks za směnu.Někdo se s tím kaká a já v pohodě za 4 hodiny ze dvou vadných chráničů stvořil jeden nefunkční,který za velkého potlesku a ovací skončil v koši:)))Jesliže jsou všechny chrániče konstuované podobně(což předpokládám) je jasné že fungují vždy.Pomíjím samozřejmě hodnoty a TEST.Toť vše pro odlehčení diskuse:))
Petr Moravec:
Podobný případ nefunkčnosti test tlačítka jsem také řešil. Potřeboval jsem chránič využít v izolované soustavě (3×500V IT).
(Na 500V je pouze SIEMENS).
Ten má test tlačítko zapojeno mezi L1 a N.
Přímo v katalogu je doporučené zapojení při absenci N vodiče se proklemuje L2 (svorka 2) s N.
Píši to proto, že pokud bych využíval 4p chránič jako 2p. raději, než modrý připojovat na svorku
č.5 určenou pro fázový vodič, tak bych raději svorku č.5 proklemoval s N.
A modrý bych tak mohl nechat na kontaktu N (kam patří).
4p Felten bez problému funguje jako 2p.
(má test tlačítko mezi svorkami 2 a 5)
_ tedy L1 zapojit na svorku 1
Pracovní N vodič zapojit na svorku N / a z N ještě klemu na sv.5. (k obvodu test tlačítka).
a sv. 6 a (3 a 4) nechat volné
Test tlačítko vybavuje i při Uf 230 V i když je obvod test konstruován na Us 400 V.
Petr Doležal:
To PM: Přesně!
Miroslav Zuna:
Jenže je tu ještě 1 problém a to je při zhášení oblouku. Pokud je na straně napájení ten diferenční transformátor ,tak se při přerušení proudu vygeneruje přepěťová špička jako na každé jiné cívce. Ta může způsobit přeskok oblouku na vedlejší fázi a tak mezifázový zkrat. Narozdíl od modulárních jističů se chrániče vyrábí jako kompaktní . U mě nevyhovuje ani u 1-fáz. instalací. Mimochodem v Reichu už se nesmí do obvodů domovních instalací používat chrániče typu [ AC ] ~ dle IEC 755.
Milan Hudec:
Troufám si tvrdit že rozpojování kontaktů s úvahou přechodového děje bude pomalejší nežli šíření oné špičky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana