Ako urobiť v paneláku dodatočne ekvipotenciálne pospojovanie?
Dušan Machala:
Tak jinak jsou dvě řešení, vana má dostatečný izolační odpor a nemusí se zemnit a nebo nemá a je potřeba uzemnit. To lze vyřešit sekáním, což tazatel nechce a nebo natažením vodiče PE z nejbližší zásuvky, elegantní řešení je se provrtat třeba ze zásuvky sporáku pod vanu a tam udělat pospojení. Sice tohle nevidím jako ideální řešení. Je to za předpokladu, že je zásuvka napojená v síti TN-S vodičem měď 2,5 mm. Z ventilátoru, jak to původně zamýšlel tazatel to bude problém, je na světelný okruh a ten je většinou napojen 1,5 mm. Nechte si to udělat od odborné firmy a ta vám navrhne i nejlepší řešení. Baterie se zemnit nemusí, u té už by jste se sekání asi nevyhnul. Něco podobného se tady jak koukám už řešilo. http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,7945.0.html http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,4135.0.html použijte tlačítko vyhledat, odkazů na toto téma najdete hromadu.
Zdenek Hejčl:
To novy1 :
Prosím nekomolte moje jméno je dost čitelné, nebo zkuste kopírovat ctrl c a ctrl v překopírujte moje jméno. ;)
Pak můžete také zadat do vyhledávače : pospojení v koupelně a číst a porovnávat odpovědi, snad se dopátráte řešení. o:-)
novy1:
Citace: Zdenek Hejčl 02.08.2009, 23:09
To novy1 :
Prosím nekomolte moje jméno je dost čitelné, nebo zkuste kopírovat ctrl c a ctrl v překopírujte moje jméno. ;)
Prepacte.
tilde:
Probléma je to, že teraz u nás neexistuje žiadne pospájanie, a ani prúdový chránič nenamontovali. Elektroinštalá ciu robili v roku 2002, a si myslím, že to už ani vtedy nevihovoval noriem.
So spájaním umelého potrubia som myslel to, že tam kde potrubie obsahuje kovové časti dám svorku Barnard, a to už bude mať styk s vodou. To len preto som písal, lebo v niejakom knižke som videl, že treba pospojovať aj umelé vodovodné potrubie, ak odpor medzi batériami a medzi svorkou BARNARD pri vstupe potrubia do budovy je pod 50kOhm.
Ja si myslím, že so spojením umelého vodovodného potrubia do EPS nič nepokazím, no možno, že to nemá velkí zmyseľ.
František Šohajda:
TO:tilde
Ja si myslím, že so spojením umelého vodovodného potrubia do EPS nič nepokazím, no možno, že to nemá velkí zmyseľ.
Co chcete uzemňovat na umělohmotném vodovodním potrubí??
To by mě moc zajímalo.... :D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana