Marie Šátková
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« kdy: 08.07.2009, 17:04 » |
|
Tapetovala jsem a musela jsem sundat schodišťový vypínač, který normálně fungoval. Když jsem ho zapojila zpátky, rozsvítila se sice kontrolka, ale světlo svítilo jen když jsem ho stále držela. Koupila jsem nový, ale po připojení vůbec nefungoval. Poradíte někdo co s tím? Díky Maruška
#112#
|
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #2 kdy: 08.07.2009, 17:32 » |
|
ale i když to zkoušíme bez krytky, tak to nefunguje, jenom když vypínač přidržíme tak svítí, u toho nového co jsem kopila se zase nerozsvítí při zapojení kontrolka(nefunguje vůbec). A vypínače co jsou na schodišti v patře taky nejdou.
|
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #3 kdy: 08.07.2009, 17:34 » |
|
a musí být zapojené dva nebo tři drátky, máme tam jeden hnědý a dva černé
|
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #5 kdy: 08.07.2009, 17:49 » |
|
takže jsem asi zapomněla zapojit i ten třetí, jdu to zkusit a uvidím, dole vlevo byl hnědý a musím si tedy poradit s těmi černými jaký dolů vpravo a jaký nahoru
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #6 kdy: 08.07.2009, 18:03 » |
|
v druhé dírce dole vpravo není závit, takže to bylo jenom na dvou, asi?
|
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #8 kdy: 08.07.2009, 18:17 » |
|
měl dva šroubky cvak cvak, když jsem ho teď připojila tak ho musím přidržet, aby svítilo světlo, cvak cvak nefunguje, v hnědým kabelu je proud ani v jednom černým není, u jednoho černýho to nedělá nic u druhého se přidržením rozsvítí, nemůže být chyba někde jinde?
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #9 kdy: 08.07.2009, 18:29 » |
|
takže to není cvak cvak, tady ten se cvakne a vrátí se dolů, světlo na schodišti by mělo svítit, za chvíli se samo vypne, nemůže být něco s tou skříňkou co tohle všechno ovládá? Nebo s jiným vypínačem?
|
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #11 kdy: 08.07.2009, 18:46 » |
|
jsou celkem tři vypínače, oddělávala jsem spodní pod schodištěm, máme dvoupatrový rod.dům. Proud jsem samozřejmě zapojila a svítí kontrolka(oranžová), ale nejde světlo jenom když vypínač přidržím, jak se vrátí zpátky zhasne. V hnědém kabelu dole je proud, v černém nahoře není
|
|
|
|
|
Zdenek Hejčl
OSVČ - živnostník
|
|
« Odpověď #13 kdy: 08.07.2009, 18:55 » |
|
Jen náhodou, není ulomený vodič těsně u vývodu ze zdi? Amatér to moc nepozná. Jak píše Petr Doležal zavolat odborníka.
|
Elektromontér EZ-M, O-E2/A. Východní Čechy Výroba, montáž a servis vah. EU
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #15 kdy: 08.07.2009, 19:28 » |
|
mám zkoušečku, nahoře se vracejí normálně i tenhle se už vrací, ale světlo nesvítí , mám být také v tom černém proud?
|
|
|
|
Tomáš Jarovec
|
|
« Odpověď #16 kdy: 08.07.2009, 19:38 » |
|
Jsou ty dráty měděné (tmavé, dohněda) nebo hliníkové (šedé)? Bylo by možné přiložit fotku toho vypínače bez krytky?
|
|
|
|
Marie Šátková
|
|
« Odpověď #17 kdy: 08.07.2009, 19:47 » |
|
hliníkové
|