Je umístění rozvaděče za dveřmi porušením normy?

<< < (2/5) > >>

ALCR:
Citace: Petr Doležal  01.07.2009, 22:28

.............. .........
A jak se zajistí, aby mě další člověk, vcházející dovnitř, nevmáčkl mezi pojistky ? Že bych se tam zamknul ? Tabulkám nevěřím.

Přesně, dle mě je jen otázka času než tam někdo dveřmi sejme někoho kdo bude v rozvaděči provádět obsluhu, údržbu, opravu, revizi. Jediné opatření je dveře zamknout jenže to nejsou dveře, které by se běžně zamykali, já už vidím jak za chvilku od těch dveří nebude prostě klič k dispozici, navíc zamknout hlavní průchozí trasu v objektu by taky nebylo bez problémů.

Projektant co to projektoval je pěkný .....(dosaďte si sami) a elektrikáři při realizaci buď nemyslely, nebo jim to bylo ukradený, měli přeci projekt a přitom v tom objektu je hromada vhodnějších a bezproblémovýc h míst k umístění hlavního rozvaděče, ach jo.

Jan Franěk:
Tak už jen zbývá vypracovat nějaký nesmyslný bezpečný pracovní postup práce na tom rozvaděči tak, aby se nemohl stát úraz. Nakonec to stejně nikdo dodržovat nebude a pokud se náhodou něco stane, bude to chyba řemeslníka, co nedodržel stanovené postupy. At žijí úředníci a jejich šiml. Všichni ostatní budou z obliga a odnese to zase ten na konci a nejmenší.

FTTx:
Mňa napadá ešte to, že tie zárubne mali biť osadené tak, aby sa dvere otvárali do druhej miestnosti a nie do miestnosti kde je rozvádzač.
Aj majstri murári sa mohli seknúť  :D a pritom v projektoch môže biť všetko v poriadku.

V prípade nevyhovujúceho stavu je schodnejšie riešenie vysekať zárubne zo steny a osadiť ich opačne, ako prekladať rozvádzač.  ;D

Miloslav Dunda:
Nechce se mi to hledat, ale rozvaděče a přípojkové skříně by měly být umístěny mimo evakuačního pásma.

Petr Doležal:
Mám nápad.
Před prací na rozvaděči vysadit dveře chodby z pantů.  :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana