Je umístění rozvaděče za dveřmi porušením normy?

(1/5) > >>

ALCR:
 Jak se díváte na umístění rozvaděče tak, že při otevřených dveřích místnosti je těmito dveřmi zablokován (viz. přiložená fotka).
 Konstatovali byste v revizi, že se jedná o porušení normy?
 Já se domnívám, že tímto stavem je porušen čl.2.1.11 ČSN 33 2130 :
 . . . rozvaděče a rozvodnice se osazují ve svislé poloze na místě přístupném podle provozních a bezpečnostních podmínek. . .
.............. .............. .............. .
 . . . Před elektroměrovým rozvaděčem (rozvodnicí) nebo jádrem musí být volný prostor o hloubce alespoň 80 cm s rovnou podlahou. . .

Souhlasíte, se mnou, že byl tímto provedením porušen tento požadavek normy? Nebo se požadavek na volný prostor aplikuje při zavřených dveřích a tudíž toto provedení je v pořádku?
 Popřípadě jestli víte o nějakém jiném článku normy/předpisu s kterým by bylo toto provedení v rozporu?

#112#

Jirka Š. Svejkovský:
Posuzoval bych to za obvyklého stavu. Dveře jsou obvykle zavřené nebo se dají snadno zavřít. Tudíž NE,  tady bych neprudil.

Jan Alin:
Vzhledem k tomu že dveře nejsou pevnou překážkou která by bránila vstupu do rozvaděče tak bych to jako závadu neviděl.

Petr Doležal:
V tomto případě (dle fotky) mě napadá problém. Dveře budou zavřeny a rozvaděč plně otevřen, hrana opřená o stavební dveře.. A teď buch, výbuch. Podvědomě hrábnu na dveře a ony se klikou "zašprajcnou" o hranu dveří rozvaděče. Každá vteřina je drahá. Jak to vychácí geometricky ? Může hrana rozvaděčových dveří vniknout pod kliku stavebních dveří ?
A jak se zajistí, aby mě další člověk, vcházející dovnitř, nevmáčkl mezi pojistky ? Že bych se tam zamknul ? Tabulkám nevěřím.

Milan Karvánek:
V 90% případů ne i když může existovat případ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana