Je možné, aby indukovaný proud rozsvítil LED žárovku?

<< < (4/4)

Zdenek 2752:
Pánové, nebuďte cimprlich. Jestli jste si to dobře přečetli, tak se jedná o světlo na chodbě, nikoliv v ložnici.

Tomáš Jarovec:
Citace: Dingo  01.07.2009, 19:40

ano "rozsvítí" ve dne to není vidět, ale v noci to působí velice rušivě - pokud je to v místnosti kde se spí.

Jenže dotaz se týkal chodby domu. Já na chodbě domu nespím, takže by mě to nerušilo. Holt proti gustu...

Pokud čidlo vůbec neumí žárovku vypnout, tak je lepší a) koupit jiný typ, b) dát víc LEDžárovek, c) vrátit se ke svítícím přímotopům (klasickým žárovkám).

Ta dioda už se neprodává, ale mohlo to být něco takového: 5AW4XCA, je to z GMe.

Havlíček Pavel:
Z praxe jsem poznal,že pokud je v kabelu na jednom vodiči faze a druhý je volný (např u přepínačů),dokáže naindukované napětí slabě rozsvítit doutnavku ve zkoušečce.
Taky jsem rozsvítil běžnou led s pracovním proudem 5-20mA,když jsem +LED nohu zapojil na jeden konec s 30závity kolem Vndrátu napájející elektrický ohradník (domácí výroba-12V zapalovací cívka).
Takže na indukci věřím.

Jan Franěk:
Poblikávání úsporek, což je podobný případ, jsem vyřešil vsazením vybíjecího odporu paralerně k žárovce a rázem bylo po blikání. Odpor mi doporučili a prodali v mém velkoobchodě . Možná by to byla správná cesta i zde.

Miloslav Dunda:
Může být souběh vedení a může to induce rozsvítit. Záleží zda to je žárovka cca za 300Kč osazená několika ledkami nebo zda jedna ledka. Pro jednu ledku úplně stačí zhruba 9V a může to asi svítit.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana