Kam zapojit tři vodiče spotřebiče na dva dráty ve zdi?

<< < (3/4) > >>

M_Beda:
Já  (poklona)  zejména panu Schwarzovi, který reagoval dost rázně (a umím si představit, co si asi myslel),  ale naprosto korektně... a hlavně - přesně pojmenoval podstatu problému (poklona)

TO: Kamil Táborský
 (poklona) , s tou elektřinou máte pravdu, ale já bych pořízení si "jednoho bl**ho světla" přece jen asi nenazývala úpravami bytu :o (v uvozovkách, protože možná namítnete, že i "malý bl**ý světlo" může zapříčinit požár).
Dnešní instalace s barevným značením vodičů je v případě takto jednoduchých spotřebičů vcelku (s prominutím) "blbuvzdorná" - ve smyslu, že to skoro nejde zapojit špatně. Samozřejmě lze v principu "správné" zapojení špatně udělat >:( - porušit izolaci, nedotáhnout, dotýká se něco co nemá apod. (plc)
V mém případě šlo řekla bych o něco jiného - "nastavovala" jsem něco, s čím se v originálu (ať už starší instalace, nebo naopak nyní zakoupené svítidlo) vlastně nepočítalo. No a provedení.... Dobře, myju si hlavu :-[

Jinak, provokace ani sranda to být neměla a důvod, proč si na přidělání "jednoho....(viz výš)" nepřivolám profesionála, se dá nejspíš uhodnout

Je to už lepší?

Michal Ney:
Citace: František Šohajda  27.06.2009, 19:24

TO:Alin
Možná je to, možná není....
Takových zapojení jsem při revizích viděl více....a to asi jeden a ten samý nedělal... >:(

Taky přispěju fotkou....  (zle)

Petr Doležal:
Hmm, jak jsem "inkoust",  tak bych to udělal třeba takto:
zeleno/žlutý drát vyrovnal a strhl šetrně izolaci cca 8 cm
Vytvaroval vodič u izolace do písmene "omega",  pokud možno uzavřeného.
Do "omegy" vložil šroubek s mosaznou podložkou, přidržel kulatými kleštěmi, aby se smyčka nerozjela a šroubek utáhl
Na zbytek drátu nasadil modrou bužírku a připojil na svorku objímky.

Michal Ney:
Citace: Michal Kolesa  28.06.2009, 13:16

Nějak mi není jasné kam vedou ty dva tlusté černé dráty

K dalšímu světlu

M_Beda:
TO: Petr Doležal
Nevím co na to odborníci, ale mně se to jeví jako velmi elegantní řešení (jednicka).

Jednodušší a ještě se ušetří ten druhý (další) drát - jednak jich tam je prostě míň (i když tady není žádná kdovíjaká změť) a druhak ne každý ho nutně má rovnou doma.
A proč do taková smyčka?? No, asi se jistíte, aby to přece jen nevyklouzlo :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana