Jaká ČSN řeší krytí IP prodlužovacích přívodů?

<< < (2/5) > >>

Pavel Horský:
Vnější vlivy v případě venkovního prostředí nebo prostředí na stavbě jsou snad jasná. Prach, mokro........p rostě humus. Logicky pak musí být v takovýchto prostředích použito odpovídající krytí. Řekl bych, že žádná ČSN nemluví úplně přesně o IP dané věci, ale logicky se musí dojít k tomu, co je potřeba.
Vyloženě prodlužováky řeší ČSN 34 0350, ale tam není o krytí taky nic psáno.

Ladislav Koštejn:
To kolega Svejkovský:
Ano prodlužovák není rozvaděč, ale týkají se ho stejné vnější vlivy jako rozvaděče takže Logicky  a selským rozumem bráno budu u prodlužováku vyžadovat krytí IP 44 a vyšší.
Na staveništi jsem pracoval (nemocnice Pardubice) a viděl jsem ty hrůzy jak se "domácí" prodlužky válely ve vodě nebo jak na ně pršelo.
P.S. tu stavbu jse nerevidoval,  byl jsem tam krzevá jiné činnosti!! ;)

To kolega Kroutil:
Máte svatou pravdu, nějak jsem v rychlosti článek 704.512.2 přehlédl :-[ (dance)

Ladislav Koštejn:
Kolega Horský mě předběhl a plně s ním souhlasím, takÉ jsem hledal v
ČSN 34 0350 o okrytí ta není ani "ň". ;) :)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Ladislav Koštejn  19.06.2009, 10:11

Logicky  a selským rozumem bráno budu u prodlužováku vyžadovat krytí IP 44 a vyšší.

Logiku a selský rozum bych v našem právním řádu hledal jako poslední  8)

Jak vypadají stavby víme všichni dobře. Prodlužovák, roztrojka, z ní další dva prodlužováky, roztrojka ... Posmrkané svářečkama, posekané flexama ...

Od toho máme proudové chrániče v každém staveništním rozvaděči!

Ladislav Koštejn:
Citace

Právě proto ji musíme používat my!
Chránič: Sám jste v některé diskusi uvedl (snad nemýlím) ,  že chránič není samospasitelný .
Takže krytí co nejvyšší !! ;) ;) ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana