Jak deaktivovat blokování přímotopu po dobu vysokého tarifu?
Fuk Tomáš:
Citace: Zdenek Jakubcik 1 09.06.2009, 22:43
...Dle Vás je to taky podvod! Vždyť si to draze zaplatím! ...
To si jenom myslíte, že si to draze zaplatíte.
Např. u PRE stojí aktuálně 1 kWh při D45d: VT 2,82 Kč, NT 2,42 Kč
zatímco D02d stojí 4,72 Kč/kWh. Ta cca poloviční cena je právě odměna za to, že si necháte spotřebiče vypínat distributorem, a pokud to obejdete, tak to podvod je.
Můžete se při tom uklidňovat myšlenkou, že na Vás ČEZ nezchudne, že si to pro své nekřesťanské zisky od Vás zaslouží, třeba se i cítit jako Jánošík, ale na tom základním faktu, že se jedná o podvod, to nic nemění.
Kamil Novák:
Citace: Zdenek Jakubcik 1 09.06.2009, 22:43
Dle vás je to taky podvod!
Abychom se zde nebalamutili, tak o trestný čin PODVODU se s největší pravděpodobností opravdu nejedná - viz § 250. (norm)
Ale souhlasím s názory kolegů, že se nejedná o "košer" řešení. (plc)
Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák 10.06.2009, 23:59
Abychom se zde nebalamutili, tak o trestný čin PODVODU se s největší pravděpodobností opravdu nejedná - viz § 250. (norm)
"Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou..."
takže pokud půjde o škodu nikoli nepatrnou...
Jaroslav Ferst:
I když to tu už bylo také řešeno, přesto bych se napřed zabýval tím, co znamená "dlouho blokované topení".
Jestli dodavatel podmínky dodržel, ovládání reaguje správně a topení hřeje celkem 20 hodin denně, je čas zjistit, zda je topení pro dané prostory dostatečně dimenzované a současně se zabývat omezením ztrát tepla (izolace).
Spínáním topení v době VT jen zakryjete (a platíte) nějaký nedostatek, který je lépe odstranit.
Jiří Schwarz:
Já asi neumím číst, protože jsem při čtení nepochopil jestli jde o elektrický kotel nebo přímotopné panely
V případě kotle plně souhlasím s předchozím příspěvkem (Jaroslav Ferst)
Kdyby to byly přímotopné panely, potřebujete teplo "všude a pořád"?
Už jsem přepojoval jeden rozvod, jsme dali druhý stykač a ten se pomocí bezdrátového termostatu dal sepnout i v době VT, ale byly na něm jen přímotopy v koupelně a dětském pokoji.
To bych jako příliš velké porušení podmínek dodavatele nebral.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana