Jak deaktivovat blokování přímotopu po dobu vysokého tarifu?

(1/4) > >>

rendy:
Jak mám udělat u blokování přímotopu (kvůli přímotopnému tarifu),  
aby k tomuto blokování nedocházelo (je to blokováno docela dlouho).

Napadlo mě k tomu stykači v rozvaděči dát ještě jeden a ten spínat a rozpínat relátkem, fungovalo by to tak, že při zapnutí blokování by relátko sepnulo stykač a ten přivedl proud do přímotopu (sice za normální tarif, ale alespoň bude teplo).

Ale známí mi říkal, ať si zjistím, jestli HDO spíná cívku fází nebo nulou, přivedu na tu cívku protipól a nechám ten stykač sepnutý trvale, tím pádem mi půjde topení také pořát (sice za draho),  ale přeci a ty tarify se mi budou přepínat pouze v přes relátka v HDO.

Mohu se zeptat na váš názor, doporučení a popřípadě, jak to provést (třeba i jinak a lépe)?

#117#116#

Petr Doležal:
Kotel nepojede pořád na vysoký tarif. Ať uděláte ve vaší instalaci cokoliv, přepínání elektroměru VT/NT bude funkční.

Lukáš Rotrekl:
Záleží také na tom z které doby pochází instalace. Požadavky na provedení blokování se postupně měnily a podle toho i "snadnost" vyřazení blokování.

Je to vždy řešitelné i bez rozplombování, ale porušujete tím podmínky distributora pro přiznání sazby.

Středně inteligentní elektrikář by si měl s tímto technicky jednoduchým problémem poradit.

Zdenek Jakubcik 1:
Téměř ve 100% vede vodič ovládání PV přímo z přijímače HDO do přímotopného kotle. Není nic snažšího, než vývod ovládání přepínat na N. Jen zkontrolujte, zda se kotel nenachází za proudovým chráničem. Pak by to bylo malinko složitější. Muselo by se přepínat na N před Fi. Také jsem realizoval, že stiskem tlačítka se ovládání HDO přemostilo a při dalším povelu se vše vracelo do původního stavu a ovládání dále probíhalo pomocí HDO.

kracik:
Je to podvod a porušujete připojovací podmínky distributora, který tarif podmiňuje blokovaním kotle.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana