Musí být ovládání čerpadel přes trafo?

(1/3) > >>

Brchel Josef:
Z rozvaděče jsou napájeny 2 čerpadla se střídavým chodem, temperování rozvaděče (150W),  vysílač, měření průtoku.
Čerpadla jsou spouštěna přes plováky.

Musí být ovládání v daném případě přes trafo?

#105# Opravil jsem e-mail autora v profilu na aktuální. Doplnil jsem otázku v předmětu. Druhou jsem smazal. Čtěte pravidla prosím.

Miroš Jan:
To : Brchel Josef

Pokud to zařízení má charakter strojního zařízení, tak ta ovladačka musí být přes trafo. ČSN EN 60204-1, ed.2, Červen 2007, článek 9.1.1

Josef Pentoda:
Citace: Brchel Josef  08.06.2009, 20:18

Z rozvaděče jsou napájeny 2 čerpadla se střídavým chodem, temperování rozvaděče (150W),  vysílač, měření průtoku.
Čerpadla jsou spouštěna přes plováky.

Musí být ovládání v daném případě přes trafo?

#105# Opravil jsem e-mail autora v profilu na aktuální. Doplnil jsem otázku v předmětu. Druhou jsem smazal. Čtěte pravidla prosím.

Má motor 3kW ?  Potom se musí použít oddělovací trafo. V otázce je málo údajů.

Josef Brchel:
Ještě k mému dotazu na umístění traf v ovl. obvodu. 'CSN 332200 čl.3.3.5 definuje strojní zařízení. Čl. 9.1.1 říká kde trafa v ovl. obvodu nejsou potřeba. Jeli v provozu jeden pohon pak je vše jasné. Výrobna má několik samostatných pohonů napájených z jednoho rozvaděče a prakticky odpovídá čl. 3.3.5 ČSN 332200 na př. čerpadla, míchadla a výrobek je čerpán do zásobníku. Zde nastává problém, kdo rozhodne zda se jedná o několik samostatných pohonů, nebo se zařízení posoudí podle čl. 3.3.5. Investor žádá jednoduchost, bez ovl. traf a revizní technik si nechce dělat problémy.

Milan Karvánek:
A co na to říká projektová dokumentace celého výrobního zařízení?
Nebo investor nežádá projekt?
A revizák také nežádá projekt? To si ale potom zadělává na problémy i kdybyste tam dal traf deset!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana