Kdo bude provádět vizuální kontroly LPS?

<< < (3/10) > >>

Jaroslav Ratiborský:
Pane Hájku
 právě jste uvedl to co většina kritiků ČSN EN 62305-1 až 4 oprávněně kritizuje:
Těžce pochopitelné pasáže jsou pak nutnou daní za to, že je norma stejná na celém společném prostoru EU.

Bohužel těch těžko pochopitelných pasáží je příliš mnoho a i z této Vámi uvedené věty je zřejmé,jak asi ten evropský dokument vznikal a za jakých lobistických tlaků byl dohodnut.

Jan Hájek:
Citace: Jaroslav Ratiborský  01.06.2009, 06:19

Bohužel těch těžko pochopitelných pasáží je příliš mnoho a i z této Vámi uvedené věty je zřejmé,jak asi ten evropský dokument vznikal a za jakých lobistických tlaků byl dohodnut.

Pane Ratiborský
z Vaší odpovědi jasně vyplývá, že :

A/ Nevěnujete se studiu norem, protože za chvíli budete s láskou vzpomínat na hezky přeloženou a sestavenou tuto řadu norem, pokud byste četl v současné době vycházející EN, tak byste takováto slova nikdy nemohl vypustit.

B/ Vaše neustálé zmínky o lobbismu jsou důkazem toho, že stále nejste sto pochopit co to je IEC a EN norma a v podstatě stále nechápete co to je EU, ač vám je to v těchto diskuzích již léta dost podrobně vysvětlováno.

Pokud byste se problematiku ochrany před bleskem snažil za posledních 20 let zajímat, MUSEL jste se nejpozději v roce  1993  seznámit s většinou podstatného obsahu EN 62305! To začaly vycházet publikace o ochraně před bleskem v Evropě i v českém jazyce. Pominu to, že většina věcí byla známa a publikována v českém jazyce  v poválečném období a nepředpokládám, že váš profesní život začal před ní.

Miroslav Macek:
Citace: Jan Hájek  01.06.2009, 07:36

Pane Ratiborský
z Vaší odpovědi jasně vyplývá, že :

A/ Nevěnujete se studiu norem, protože za chvíli budete s láskou vzpomínat na hezky přeloženou a sestavenou tuto řadu norem, pokud byste četl v současné době vycházející EN, tak byste takováto slova nikdy nemohl vypustit.
.......

Omluvou na šlendrián vnucený odborné veřejnosti prostřednictví m norem EN 62305-x nemůže být přece to, že se připravuje šlendrián ještě větší.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Macek  31.05.2009, 15:41

Perličkou je zejména text ...

" - správné ekvipotenciáln í pospojování má být stanoveno pro jakékoli nové inženýrské sítě nebo doplnění, které bylo provedeno uvnitř stavby od poslední revize, a že byla provedena průběžná měření pro tato nová doplnění" ...

To je tedy pro vizuálního kontroléra opravdový oříšek, ať už jím je RT, nebo kdokoli jiný.

Ten, kdo to pochopit chce,  snad pochopí, že onen vizuální kontrolor zkontroluje, zda do objektu od poslední kontroly nevstoupily nějaké nové inženýrské sítě, a pokud ano, zkontroluje, zda u nich  bylo provedeno řádné ochranné pospojování, včetně změření kvality propojení (zde zřejmě jde o nepřesný překlad - soudím, že se nemá jednat o průběžné měření, ale o měření průběžnosti, spojitosti). Vizuální kontrolor neprovádí vlastní měření.
Pokud si pak něčím není jist, zeptá se zkušenějších kolegů.

Ten, kdo to pochopit nechce,  dělá všechno pro to, aby to celé zpochybnil.

Kdysi jsem někde četl jednu velmi starou modlitbu k Bohu. Ač jsem vyznáním ateista, velmi se mi zapsala do duše. Říkala asi toto:
Bože, dej mi sílu, vůli, vytrvalost, abych dokázal změnit to, co změnit mohu. Dej mi pokoru, abych dokázal přijmout to, co změnit nemohu. A dej mi rozum, abych to dokázal rozlišit.

František Šohajda:
TO:FUK
Souhlasím s tím co jste napsal....
Ale jste asi moc daleko od praxe...pokud takovou  vizuální kontrolu vykoná sám montér tak bude vše v pořádku, protože proč by si přidával práci a něco odstraňoval... ..pokud tu zmiňovanou kontrolu provede RT a udělá zápis ve tvaru RZ tak jej předá majiteli a ten ji podepíše....tí m pádem je on zodpovědný
 a sežene někoho kdo mu to opraví....
Kolikrát vidím rozbitou zásuvku a chodí kolem X elektrikářů a žádný to "nevidí"
.....je to o systému, s tím nic neuděláme..... jen jsem chtěl říci, pokud to nebude napsáno, tak taková vizuální kontrola /na dobré slovo/ je k ničemu...
Sice trochu předbíháme, protože první kontrolu budeme provádět až k 1.2.2010 ale chci si ujasnit podmínky!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana