|
|
zaujemca
|
|
« Odpověď #2 kdy: 23.05.2009, 18:21 » |
|
Chtěl bych si udělat takový "přípravek", aby se mi automaticky vypínala varná konvice ze zásuvky (často na to zapomínám a nechci, abychom vyhořeli)
Vynikajuci napad. Podla mna staci ist do Baumax-u a pytat si casovy spinac na spinanie striedaveho nn napatia. Na vyhotovenie takehoto pripravku treba mat ale elektrotechnic ke skusky - aspon vyhlaska 50.
|
|
|
|
|
Michal Kolesa
Chráněnec Clusteru
Michal Kolesa
|
|
« Odpověď #3 kdy: 23.05.2009, 19:16 » |
|
Kupte si za 300kč rychlovarnou konvici.
Já mám rychlovarnou konvici, ale já chci, aby se automaticky vypínala ze zásuvky Vynikajuci napad. Podla mna staci ist do Baumax-u a pytat si casovy spinac na spinanie striedaveho nn napatia. Na vyhotovenie takehoto pripravku treba mat ale elektrotechnic ke skusky - aspon vyhlaska 50.
1) V Rakovníku Baumax není 2) jsem vyučen elektrikář - silnoproud
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #4 kdy: 23.05.2009, 19:22 » |
|
Tak si to objednejte pomocí internetu. Přípravek na bázi "bastlu" bych určitě nedoporučoval. Akorát umocníte riziko požáru. Když se pořádně povrtáte na netu, určitě něco najdete. Plavat umíte, tak nemám strach, že se nám v záplavě informací utopíte.
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 23.05.2009, 19:40 » |
|
TO:Kolesa Před mnoha a mnoha lety když jsem procházel učením a některý učeň něco zapojil a zapoměl do toho obvodu vložit spínač ,tak svítidlo stále svítilo......m istr řekl vem si kbelík a dones si kameny../na stavbě jich bylo dost/....každý na co ? a mistr řekl. no na co aby jsi mohl to svítidlo zhasnout a pořád nesvítilo.
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #7 kdy: 23.05.2009, 20:20 » |
|
Tak to by vám spíš pomohl proudový chránič do zásuvky. Sice to nějakou tu kačku stojí, ale určitě vypne dřív, než se pokažená konvice stihne ohřát na zápalnou teplotu. Navíc ochrání vás i maminku před úrazem způsobeným únikem vody do elektrické části.
Použít schodišťák mi nepřijde vhodné. Kam ho dáte? To nejdřív "nastartujete" schodišťák, pak konev?
Pokud nechcete vyhořet od konvice, stačí občas zkontrolovat přívodní šňůru, jestli není prodřená nebo vytržená a konvici, jestli neprotéká voda. Pak máte skoro jistotu, že nevyhoříte, ani kdybyste nechal konvici v zásuvce trvale. Samozřejmě se vyhněte domácím opravám nebo historickým kouskům.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #9 kdy: 23.05.2009, 22:10 » |
|
Konvice by se sama zapnout neměla. Už jsem ale viděl "vadnou", konvici, kdy nevypínal termostat, který ovládá vypínač, ale vypínal poruchový termostat, který sice odpojí napájení, ale "necvakne" vypínačem a tak po vychladnutí napájení opět připojí. To je pak na opravu, nebo častěji na "sběrný dvůr".
K tomu, co píše pan Kolesa - uměl bych si představit zapojení, které vyhodnocuje procházející proud při zapnuté konvici a drží relé, které ve chvíli, kdy se konvice vypne, odpadne, a odpojí napájení konvice úplně, při dalším použití se konvice by se muselo se "startovat" nějakým tlačítkem.
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
Zdenek Jakubcik 1
|
|
« Odpověď #10 kdy: 24.05.2009, 00:15 » |
|
Jak se jmenuje ta součástka co zhasíná světlo na chodbě ? Jak se zapojuje ?
Chtěl bych si udělat takový "přípravek", aby se mi automaticky vypínala varná konvice ze zásuvky (často na to zapomínám a nechci, abychom vyhořeli)
#117#
Ta součástka se jmenuje "zhasínač světla na chodbě" a zapojuje se jako "zhasínač světla na chodbě" a ten přípravek je "automatický vypínač varné konvice ze zásuvky s ochranou proti vyhoření". Co dál? Ale vážně. Údajně nejvíce požárů v domácnostech způsobuje varná konvice. Když vidím některé exempláře, tak se ani nedivím. I mně se stalo, že konvice (značková, cena cca kolem 1.500,-Kč) se opětovně zapnula po odložení na podstavec. Protože v ní byla voda, tak zareagovala parní tepelná, pojistka. Dalším jejím úložištěm byl sběrný dvůr.
|
|
|
|
|
Jirka Š. Svejkovský
Chomutov, projekty, revize E1A, E1B, E1-C2
|
|
« Odpověď #12 kdy: 24.05.2009, 11:47 » |
|
Ještě mě napadla taková ta volovina, kterou vyvinuly firmy pro rakouský trh. Jmenovalo se to nějak jako "odpínač elektrického pole". Při vypnutém vypínači (třeba na lampičce u postele) bylo na vodičích malé ss napětí. Při sepnutí do obvodu pustil přístroj plných 230V. Mělo to zabránit škodlivému elektromagneti ckému smogu absorbovanému hlavou ve spánku. Marketingový trhák! Cena ovšem vyšší, než dvě značkové konvice.
|
Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1A, E1B, E1-C2
|
|
|
|
Michal Kolesa
Chráněnec Clusteru
Michal Kolesa
|
|
« Odpověď #14 kdy: 24.05.2009, 12:37 » |
|
To je všechno složité. Ať si přítel Kolesa po zalití čaje (předpokládám, že kafe nepije) konvici položí vedle, nikoliv do podstavce.
jo a pak nechtěne šáhnu na podstavec a kopne mě 230 V Chránič doma nemáme (TN C)
|
|
|
|
|
|
Kamil Novák
OSVČ
|
|
« Odpověď #17 kdy: 24.05.2009, 15:45 » |
|
jo a pak nechtěne šáhnu na podstavec a kopne mě 230 V Chránič doma nemáme (TN C)
Ať už máte doma konvici se středovými kontakty nebo s bočními, tak v obou případech jsou živé části opatřeny krytkou, která se odsune až při zasouvání vlastní konvice. Jestliže se v tom nebudete šťourat hřebíkem, tak při běžné manipulaci vás nic "kopnout" nemůže. Kopanec by se dal očekávat pouze v případě, že byste někomu dalšímu uvařil nápoj nevalné kvality a on by vám takto sděloval svoji nespokojenost.
|
Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví. působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradeck ý, Pardubický a Liberecký kraj
|
|
|