Jak je to s odběrem žárovek 12V a 230V?

<< < (6/6)

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  26.05.2009, 18:23

Ke svítidlům se vždy přibalují zkušební žárovky, které se nedají použít pro běžný, dlouhotrvající provoz. To je stará věc o které běžný spotřebitel nemá ani potuchy. Např. k halogenovým svítidlům 150-500W kupuji vždy rovnou kvalitní žárovky a pak je na hodně dlouho vystaráno. Jen se musí dát pozor na to, aby byla žárovka v opravu vodorovné poloze, jinak je její životnost opět podstatně zkrácena.

Pro vás stará věc a pro mě úplně nová  :D Ovšem v návodu o tom není ani zmínka a tak si nemyslím, že by to bylo až tak samozřejmé. Normálně se předpokládá, že výrobek vydrží určitou dobu a pro žárovku bych očekával aspoň 1000 hodin, ať je přibalená nebo zvlášť koupená.

Pavel Horský:
Bohužel to tak není. Taky jsem tomu nechtěl věřit a hádal jsem se, že je to blbost. :D

Fuk Tomáš:
Citace: Radim Strycharski  26.05.2009, 19:32

Pro Vás stará věc a pro mě úplně nová  :D Ovšem v návodu o tom není ani zmínka a tak si nemyslím, že by to bylo až tak samozřejmé. Normálně se předpokládá,  že výrobek vydrží určitou dobu a pro žárovku bych očekával aspoň 1000 hodin, ať je přibalená nebo zvlášť koupená.

Je určitě na místě při koupi se podívat, co je to za žárovku. Výrobce, katalogové číslo...

Nedávno jsem si kupoval svítidlo do koupelny (nevěřil bych, jaký je to problém sehnat pěkné s krytím IP44) a byly u toho přibalené žárovky Osram Halopin, v originálním obalu označeném jako "OEM use only" čili určené jako vybavení kompletního svítidla. Katalogové číslo (Part No.) na tom byl uvedený identický,  jako je v katalogu u samostatně prodávaných žárovek.
To je myslím ten (asi vzácný) případ, kdy jsou přibalené kvalitní žárovky. (Taky to nebylo laciné.)

Pokud tam je přibaleného cosi nepříliš identifikovate lného, co se svým původem příliš nechlubí,  bez originálního obalu, tak to budou přesně ty žárovky na jedno použití. Dokonce bych se nedivil, kdyby za tím byla nejen snaha ušetřit za každou cenu. Ono totiž svítidlo, když se předvádí s přežhavenou žárovkou (s krátkou životností),  vypadá jako že dává úžasnou spoustu světla  :(

Kamil Novák:
Citace: Radim Strycharski  26.05.2009, 19:32

Pro vás stará věc a pro mě úplně nová  :D Ovšem v návodu o tom není ani zmínka a tak si nemyslím, že by to bylo až tak samozřejmé.

Nedávno jsem si pořizoval pro sebe nějaká svítidla a je to přesně tak, jak uvádí kol. Horský.
Dokonce na papírku v krabici bylo uvedno něco v tom smyslu, že "svítidlo je vybaveno světelnými zdroji, které jsou určeny pouze pro odzkoušení...."
A prodovač se mě následně i ptal, jestli si chci rovnou koupit i žárovky, určené pro skutečné použití.

Ale když je to na výrobku uvedeno, pak není co řešit a nač si stěžovat.  :-\

Jirka Š.:
Citace: Fuk Tomáš  26.05.2009, 20:31

...ono totiž svítidlo, když se předvádí s přežhavenou žárovkou (s krátkou životností),  vypadá jako že dává úžasnou spoustu světla...
Bingo  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana