Jak je to s platností ČSN 33 2130 ed.2?
Pavel Horský:
V aplikační příručce firmy Moeller pojednávající o proudových chráničích jsem se dočetl toto:
Povinné používání proudových chráničů je v našich normách zakotveno již řadu let. Obecný požadavek ne jejich užití je zmíněn v ČSN 33 2130 ed.2 Elektrická instalace nízkého napětí - Vnitřní elektrické rozvody. Zde se v článku 5.3.11 uvádí: Zásuvkové okruhy do 20A musí mít doplňkovou ochranu tvořenou proudovým chráničem s vybavovacím reziduálním proudem nepřekračující m 30 mA v souladu s ČSN 33 2000-4-41 ed.2. Toto opatření se vztahuje i na trojfázové zásuvky připojené na obvod s jištěním do 32A. Trojfázové zásuvky se jmenovitým proudem vyšším než 32A musí mít doplňkovou ochranu tvořenou proudovým chráničem s vybavovacím reziduálním proudem 100 mA.
A já se ptám: copak už zmíněná ČSN 33 2130 ed.2 vyšla? Myslím že ne. Jak je to tedy pak s použitím chrániče 100mA u zásuvek nad 32A?
#117#
Petr Doležal:
To by mohl říci někdo, kdo četl Eltechnický magazín 3/09
Aleš Dobrovolný:
Vzhledem k tomu, že jsem zrovna včera absolvoval (již asi po desáté) školení podle vyhl.50/78 Sb. mám čerstvou informaci, že ČSN 33 2130 ed2 má vyjít ve druhé polovině roku 2009. Holt uvidíme, co tam všechno bude.
Pavel Horský:
Tak je to jasné. Moeller se dostali k návrhu normy a už do svého katalogu zanesli věci, které my ještě netušíme. (jednicka)
František Šohajda:
TO:Horský
Je to možné že firmy lobují už i v návrhu ČSN....co já mám za informace tak i třeba Fy DEHN si dala do normy na hromy svoje věci a materiál.. :'(
Hodně lidí bude "prskat" ale je to asi tak....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana