Mohu provést rozvody v novostavbě RD svépomocí?

<< < (2/9) > >>

IM:
váš záměr byste mohl realizaovat pouze za předpokladu, že byste měl odborně zpracovaný detailní projekt elektroinstala ce, včetně schéma rozvaděčů, rozvodů instalačních zón, výpisu materiálu apod. a odborný dozor. Před realizací dle samostudia, hospodských rad a schéma na pytlu od cementu nezbývá než varovat!

Michal S.:
,  na jedné straně nemohu souhlasit se zde uvedenými paušálními tvrzeními, že to sám nezvládnete. Je to individuální a za určitých pomínek je to možná cesta. Při skutečně dobré znalosti elektrotechnik y, poctivém promyšlení, opatrnosti a obezřetnosti a přítelem mezi elektikáři či revizními techniky, od nichž budete patrně potřebovat poradit, byste to "sám" mohl dotáhnout až k dobrému a bezpečnému řemeslnému provedení a revizi bez závad. Avšak již Vaše, bohužel také paušální tvrzení, že "na tom není nic těžkého",  a vůbec sama formulace otázky, je pro mě, zcela subjektivně, natolik symptomatická, že bych si dovolil doporučit nanejvýš pomáhání kvalifikované osobě se zkušenostmi. Nerad se takto vyjadřuji, neboť samotnému mně občasné zdejší výboje ironie nejsou příjemné. Přeji mnoho zdaru v přehodnocení přístupu. S pozdravem M. Souček

Miroslav Lampart:
Citace: Milan Illek  13.05.2009, 10:35

váš záměr byste mohl realizaovat pouze za předpokladu, že byste měl odborně zpracovaný detailní projekt elektroinstala ce, včetně schéma rozvaděčů, rozvodů instalačních zón, výpisu materiálu apod. a odborný dozor. Před realizací dle samostudia, hospodských rad a schéma na pytlu od cementu nezbývá než varovat!

Promiňte mi to, ale žádná jiná reakce mne nenapadá.
"CO TO PLÁCÁTE?"
Elektroinstala ce je vyhrazené technické zařízení a smí ji provádět pouze odborník s příslušnými zkouškami a kvalifikací. Vy nabádáte k porušování zákonů!!! Jaká je vaše profese?

IM:
Pro Lampart:
1. elektroinstala ce není zařízení
2. který zákon brání tomu, aby si někdo svépomocí zasádroval kabel?
3. pokud máte takové obavy o odborné provádění elektroinstala cí, měl jste již dávno zasáhnout,   
    odhadem70% diskuzí zde se zabývá amatérským prováděním elektroinstala cí
4. mohu vás ujistit, že příslušné kvalifikace, jak uvádíte, i zkoušky, mám
5. tazatel není úplný laik, jak uvádí, měl i § 6

Jimm22:
Co se týče normy, je někde možnost ji stáhnout nebo na netu pročíst? Našel jsem jen odkazy na knižní publikace. Existuje nějaká kniha (pdf soubor  :) ) zaměřená i na praxi?

Projekt elektrorozvodů nemám, mám jen hrubou představu a to mi nestačí. Během víkendu se sejdu s elektrikářem a uvidím na čem se dohodneme. Jak vypadá takový projekt elektrorozvodů? Ukázka by prosím nebyla?

No rozhodně se nebudu pouštět do něčeho o čem bych pochyboval jestli zvládnu, to si to opravdu raději nechám udělat někým, kdo to zná a budu mít klid. Rozhodně nejsem všeználek ;)

To Milan Illek: montáž kabelů v domku asi nebude porušování zákonů, to by nás pozavírali všechny :-) a navív paragraf 6 jsem měl (zřejmě už neplaný) a revizi mi samozřejmě bude dělat revizní technik, o tom se nikdo nepře

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana