Mohu provést rozvody v novostavbě RD svépomocí?
Jimm22:
V brzké době mě čekají rozvody elektřiny v novostavbě RD a začínám přemýšlet, že bych si je natahal svépomocí a jenom nechal udělat revizi.
Je nějaký studijní materiál, který by mi pomohl v realizaci?
Mohu si vůbec sám udělat rozvody, když paragraf 6 už mi propadl a zaměřením jsem byl stejně slaboproud a v oboru nepracuji?
Nemyslím si, že je na tom něco těžkého, stačí vědět kde co netahat, kde naopak tahat, jak udělat okruhy, kolik jističů, jaký kabel, jaké "fíčko" .... nebo se pletu a je to nesmysl se do toho pouštět?
díky za pomoc
#117#
František Bernard:
Elektrotechnic ké práce mají být provedeny řemeslně dobře pracovníky s odpovídající kvalifikací. Tak se píše v ČSN 33 2000-1 (zkráceno). Elektřina není vidět, zabíjí tiše a spolehlivě. Jestlipak by jste si prováděl např. rozvody plynu? Tam jde také o to, že stačí vědět kam trubku zavést nebo ne. Předně začněte s projektem, stačí něco nakreslit na pytlík od mouky. Přeji úspěch.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jimm22 12.05.2009, 22:55
stačí vědět kde co netahat, kde naopak tahat, jak udělat okruhy, kolik jističů, jaký kabel, jaké "fíčko"
Ano, to stačí ;D
Studijní materiál: řada ČSN EN 33 2000
František Šohajda:
Dnes můžete dělat všecho, nevyjímaje Gynekolaga amatéra....
Pouštět se do něčeho, o čem nemáte jasno bych nedoporučoval. ..
Zavolat si kvalifikovanéh o elektrikáře a pomáhat mu při práci, možná že druhý dům potom alespoň nataháte sám...
Pavel Horský:
Citace: Jimm22 12.05.2009, 22:55
.... nebo se pletu a je to nesmysl se do toho pouštět?
#117#
.............a no, pletete se a sám se do toho opravdu nepouštějte. Není to až tak jednoduché, jak si představujete. Zavolejte si elektrikáře a pomáhejte mu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana