Kam u bojleru správně připojit vodič ochranného pospojení?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Lampart:
Tatramaty a veškeré italské, maďarské a jakékoliv další, žádnou venkovní ochrannou svorku nemají. To ale neznamená, že je třeba z pospojování vyrobit takovou hrůzu, jaká je na fotce.

sniper76:
Kdyby do té provrtané díry dal alespoň gumovou průchodku ze vyp/zas. IP44

Ladislav Koštejn:
To Miroslav Lampart: Ano je to hrůza, ale bohužel to jinak nešlo byl jsem limitován délkou a přístupem, před tím tam byl kotel italský(to připojovala firma) pospojovací vodič je smyčka,  ale ikdyž je to měď 4 (byl různě smotán,zmačkán za bojler a lezto ze zdi) měl jsem strach vodič  moc "rovnat" a "lámat" aby mě to nezůstalo viset na izolaci.
Sám jsem napsal že to není hezké ale proč "hrůza".
Funkčně a bezpečnostně je to v pořádku a veřejné lázně neprovozujeme.
Podívejte se například na pospojení  některých starších bojlerů pomocí bergman svorek taky to není třikrát "in".
Možná kdyby jste se ocitl v mé situaci tak by jste tuto "hrůzu" spáchal taky.
U nového bojleru z Dražic (jak už jse psal výše) je to pěkně schované.
Ještě poznámka otvor byl zamáznut sil. tmelem, ale pře cca měsícem začal zlobit termostat tak jsem min. 6 x byl pod krytem, který se různě vykláněl a ohýbal jsem přívod a PE vodič.
A jestli chcete vidět opravdovou "hrůzu" tak se podívejte na toto.

Miroslav Lampart:
To Ladislav Koštejn:

Tak ten druhý obrázek je fakt horor a je to nebezpečné nejen ohledně elektriky. Je vyřazená tepelná pojistka a o funkčnosti přetlakového ventilu dost pochybuji, až to bouchne, tak mu to zbourá dům.
Co se týče toho předchozího, já bych to asi řešil malou vývodkou zezadu v krytu, pokud už to pospojování tam musí být (je to asi v koupelně, tak jo). Pokud je to v místě, kde to neubere na kráse, tak budiž.

Zdenek 2752:
Chtěl bych se zastat pana Koštejna. Sám napsal že se mu to taky moc nezamlouvá, ale tak krutě bych to neodsoudil. Ruku na srdce, zkuste si každý projít nějaké své výtvory. Možná že kdybyste zapoměli že jste to dělali sami, tak byste to odsoudili.
Dodatek. Co se stane když se v důsledku nepřítomnosti gumové průchodky prodře ochranný vodič na kostru?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana