Kam u bojleru správně připojit vodič ochranného pospojení?

<< < (3/3)

Miroslav Lampart:
Citace: Zdenek 2752  07.04.2009, 15:41

Co se stane když se v důsledku nepřítomnosti gumové průchodky prodře ochranný vodič na kostru?

Však já pana Koštejna nepomlouvám, to bych si ani nedovolil. Každý někdy nějakou tu "partyzánštinu" vytvoří a jak říkám, když je to v prostředí, kde to neubere na kráse, tak o nic nejde.

Když se prodře pospojování na kostru, tak by se nemělo nic stát ze dvou důvodů: 1. vodič pospojování je stejně s kostrou spojený, tak pak je to jen o mechanických vlastnostech vodiče, aby neupad. 2. Ony ty kryty bojlerů jsou z 99% z umělé hmoty, jen ty starší jsou plechové.

Jirka Š.:
Citace: Zdenek 2752  07.04.2009, 15:41

Co se stane když se v důsledku nepřítomnosti gumové průchodky prodře ochranný vodič na kostru?
Nestane se nic, protože to není kostra, ale plastový kryt  ;)

Ladislav Koštejn:
To kolega Lampart:
Tou průchodkou ze zadu jsem to chtěl udělat také, ale to byl ten problém.
Měl jsem strach že se to zlomí u zdi byloto hrozně zmačkané(jako když to někdo zmáčknul kleštěma) tak jsem to opatrně narovnal a volil toto řešení.
 (poklona)  L.Koštejn

Jirka Š.:
Já bych v tomto případě raději do zdi dal krabičku, v ní provedl tu smyčku, a do bojleru bych vedl jen jeden vodič, ale nový a nepoškozený. Přes průchodku. Jenom nevím, zda toto bylo fyzicky možné.

Ladislav Koštejn:
To Jirka Š,:
Vývod ze zdi je těsně nad obkladem za bojlerem a bojler mi instalatér pověsil a zapojil vodu, až poté jsem zjistil že chybí vnější ochr. svorka.
Musel bych bojler sundat odpojit vodu atd. (domácnost bez TUV).
tak jsem to radši takhle zbastlil.
P.S. manželka to schválila když si uvědomila co by s tím bylo práce a starostí.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana