Jaký nejsilnější možný elektromotor mohu zapojit u RD s hl. jističem 3x25A?
Viktor Klemon:
12 kw - asi katr na porez gulatiny
Miroslav Macek:
K zodpovězení dotazu je důležité vědět, zda ten motor již máte, nebo si jej teprve chcete koupit.
1) Chcete-li si motor teprve koupit pak
výkon 15HP s takovým napájením skoro jistě napřímo nerozeběhnete, možná by se to podařilo při přepnutí Y/D - jen pokud máte jistič se vhodnou charakteristik ou. Pokud ne, pak vám pomůže frekvenční měnič nebo softstartér. Jmenovitý proud motoru se ale bude blížit těm 25A, takže i při malém přetížení motoru může jistič vypínat (předpokladem samozdřejmě je, že nebudete zapínat kromě motoru nic dalšího).
Asi by to chtělo koupit motor s trochu menším výkonem.
2) Máte-li již motor k dispozici, napište sem vše, co na jeho štítku uvidíte - pak se to dá posoudit.
Aleš Dudek:
aniž bych to nějak počítal, mám vyzkoušeno že spustím motor 7,5kW 1430ot. bez zatížení napřímo do D na hl. jistič 25B/3
měl jsem tam i 7,5 kW 2800ot. ale ten jen s rozběhem Y/D bez zatížení a ne vždy, občas to vypadlo
jiný případ : na katru měl 11kW, pojezd dal tak aby to nepadalo, rozběh byl mě neznámý samozřejmě bez zatížení, ale taky to šlo 25B/3
realita je taková že jsem u těchto případů spoštění vždy přítomen, takže mohu ihned řešit, příledně pomoct
zákazníkovi bych to takto nikdy nenamontoval
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana