Může jít 24V a 230V do ovládací skříně společně v jednom kabelu CYKY?

<< < (2/3) > >>

Vlastimil Laube:
Ano. Jde o kabel do ovládací skříně, kdy signály start/stop/aretovaný stop (3 tlačítka) budou zavedeny do el. ochrany simocode (24V-5 žil) a dále zde bude rozpínací kontakt, který bude zařazen v ovládačce stykače (230V-2žíly) kabelu CYKY 12Cx1,5.
Čl. 471.3.1. ČSN 33 2000-4-47 kabel CYKY splňuje. V kabelu bude i ZŽ vodič dle čl. 471.3.3. Nebezpečí naindukování napětí je minimální, protože jde o kabel do ovládací skříně, kde tečou proudy řádu mA. Není mi jasné pouze barevné značení žil, zda není v nějaké normě toto přímo zakázáno. Na žádné takové nařízení jsem nenarazil, ale norem je bohužel mnoho.
 (poklona)  všem za reakce, na obrázku přikládám schéma zapojení.

Petr Doležal:
Jen pro upřesnění, vy máte představu, že se vyrábí kabel, který mimo fázové, světlemodré a zelenožluté barvy má navíc červenou ?

Vlastimil Laube:
To Doležal: Já mám právě představu, že se nevyrábí. Proto by mě zajímalo, zda je to přijatelné ve standartním CYKY a nebo je to od začátku blbost a jsou nutné kabely dva.
Díky.

Petr Doležal:
Tak v té představě o výrobě se shodnem. Ale na to zařízení bude chodit jen kvalifikovaná obsluha. Takže pokud jsou splněna kriteria pro společný kabel plusové fousy bych označil červenou smrštovačkou a mínusové tmavěmodrou. Na vše návlečky s označením funkce. Z popisu funkce by mělo být jasné, že jde o 24DC.

Vlastimil Laube:
(poklona)  za rychlou odpověď. Smršťovačky jsou dobrý nápad.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana