Poradíte mi prosím v problematice přípojky na pozemek přes stožáry?

<< < (2/4) > >>

Barbora Marešová:
to Mařík Pavel: zvažovali jsme to - asi půl roku. voda tam není (vodní elektrárna),  veškeré tyto energie se staví v alternaci nejčastěji s energií z rozvodu, případně kombinace vítr/slunce, tím se náklady zdvojnásobí. Počáteční investice jsou minimálně dvojnásobné, pak je třeba udržvání a po 15-20 letech repase. Mě by se to moc líbilo, ČEZ mě neskutečně dožírá, ale je třeba mít moc peněz. V zásadě se vyplatí a je to i uskutečnitelné - pouze ohřívat vodu pomocí slunce.

Mařík Pavel:
No, i s ohřevem vody pomocí slunce je starost, v článcích na ohřev se tvoří nějaké nedobroty, takže je prý nutný výměník, což je zase ztráta. Vodní elektrárna by se mi také líbila, ale mám to k řece daleko :0(. To si člověk nevybere, dokonce se mi zadařilo spočítat, že pokud bych vyráběl elektriku ze slunečních kolektorů a všechnu ji prodával elektrárnám jako duhovou, je návrat investice cca za 12 až 14 let, životnost článků je 15 až 20 let. Takže vám nezbyde nic, než natáhnout přívod a kupovat energii od molocha zvaného ČEZ, se kterým přeji pevné nervy.

František Jiráček:
No monopol se předvádí. Já se ptal na zákaznické lince na to, co vše hradí ČEZ za ty nekřesťanský peníze (500 Kč za ampéru) a bylo mi sděleno že končí výše zmiňovaný podíl na úpravě dostribuční sítě a vše hradí ČEZ.
Leda zbývá obálková metoda:-)

Pavel Tesař:
Koukněte na novou vyhlášku č.51/2006 Sb- Připojení zařízení k el.soustavě. Nad 50m přípojky hradí odběratel + 500Kč za Amper.
U stožáru nutno počítat zatížení tahem, námrazu a při 300m vám vyjde kvůli impedanci docela bago.

Petr Doležal:
Abyste zbytečně neutrácela peníze, tak ať už kabel v zemi či na stožárech, nejdříve projednat s vlastníky parcel přes které to povede a zajistit si jejich souhlasy, ev. zda budou chtít vyřídit věcná břemena (mohou požadovat taky jednorázovou úhradu). Nezapomeńte též oslovit dotčené orgány státní správy, aby stožáry třeba Správa CHKO  nezamítla. Nějaká jednoduchá situačka 1:1000 "za pusu" by na to měla stačit. Pak teprve něco řešit technicky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana