Smí se do stávajícího rozvaděče TN-C-S připojit nový 3 fázový rozvod zakončený 4 kolíkovou zásuvkou?
Jiří Fuksa:
To: Horský
Kdybych vycházel z předpokladu, že nevím co kdo neodborně připojí, tak nezapojím ani plastovou objímku E27 ve svítidle, dbaje Vaší rady, co kdyby si někdo do ní, místo předepsané 60 W žárovky, našrouboval 200 W žárovku. Zakážem výrobci vyrábět žárovky o různé watáži ze stejným závitem? Doporučíme laiků, aby svítili svíčkami?
Co lze pokazit, pokud do 4-pólové zásuvky zapojím spotřebič, který má správně nainstalovanou
4-pólovou zástrčku.
Jura Krikl:
Když mne lapne slepák, pujdu do lékárny, koupím si skalpel, frtana alkoholu a vyříznu si ho sám? Ne pujdu do špitálu. V elektrice si "slepák" každý řeže sám jen se chumelí a dokud se nic nestane je vše v pohodě.
Je potřeba najít hranici mezi laickým "zásahem" a nutností odborníka. V tomto případě cítím skrytý slepák: banální věc ale hodná odborného zásahu.
Nevím jestli jsem to napsal pochopitelně pro všechny.
Pavel Horský:
To Fuksa: pro mě, za mě, zapojujte si zásuvky a světla jak chcete. Já prostě a jasně dávám najevo svůj názor a za tím si taky stojim a vyžaduji to po svých chlapech a všude to prosazuji a nadále budu.
Roman Kiša:
NE a není lepší vyměnit koncovku na kabelu k zařízení pokud je potřeba PE a L tak jednoduše N nezapojit. No a pokud je potřeba PE a N tak vyměnit přívodní kabel a vidlici.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana