Jak překonat koaxiálem atiku?

(1/3) > >>

JardaL:
Mám problém a nevím si s ním rady. Nainstaloval jsem na střeše paneláku anténu pro DVB-T. Koaxiál potřebuju od antény vést po vnějším plášti paneláku (přesněji řečeno - koaxiál je ukrytej pod zateplením). Jenže při vstupu na střechu koaxiál leží na atice. Držák antény mám uzemněn na hromosvod, ale s tou atikou si nevím rady. Existuje nějaká možnost, jak překonat atiku, aniž bych se bál, že při bouřce se naindukuje napětí na koaxiálu? Jde to vůbec? Zavolal bych si na to odborníka, ale nevím, jestli je to technicky vůbec možný. Nerad bych ho tam tahal zbytečně. Díky za radu.

Petr Mužík:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,9135.msg62268.html#msg62268

Jan Hájek:
V první řadě bych se, pokud je to jen trochu možné snažil vyhnout připojení stožárku k hromosvodu, jakmile se to povede tak bych šel cestou oddálení koaxu od atiky, třeba na distančních vzpěrách DEHN ( více kapitola Videokamery v KníŠce 2.0 www.kniska.eu,  pak bych u jednotlivých uživatelů nasazoval pouze svodiče přepětí.

Pohlednější varianta : nahradit část atiky plasovou, v délce dostatečné vzdálenosti s na každou stranu od místa přechodu.
Drahá varianta : Nasazení svodičů bleskových proudů u antény, v PR pod střechou a .....

Nejlevnější, následně po blesku nejdražší varianta. Nedělat nic.  ;)

jardal:
 (poklona)  za radu. Líbí se mi moc nápad s odstraněním plechové atiky a nahrazení plastovou. Bude stačit na každé straně 3m? Obvolával jsem dneska klempíře, ale nikomu se do toho nechce. Tvrdí, že neví čím by ten plech nahradili. Je to větší problém, než jsem si myslel. Jestli to pude takhle dál, všechno zrušim a vrátim se kabelovce  :-\

Fuk Tomáš:
Citace: jardal  16.02.2009, 10:22

Líbí se mi moc nápad s odstraněním plechové atiky a nahrazení plastovou. Bude stačit na každé straně 3m? Obvolával jsem dneska klempíře, ale nikomu se do toho nechce. Tvrdí, že neví čím by ten plech nahradili.

Jenom pro jistotu - abyste se neupínal jenom k tomu odstranění oplechování římsy - není na něm také vodorovné vedení hromosvodu?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana