Proč zůstává sepnuté relé, které je ovládané 6 ks PIR čidly?
Roman Hawk:
(poklona) za názory a myslým, že by skutečně mohlo jít o zbytkový proud. Byla to i pro mne jedna z možných chyb, ještě sem se stím nesetkal, takže jsem rád za jakoukoliv radu a až se nato podívám dám vědět . Jinak jsem psal ojednomodulové m relé, myšleno (promiňte) na lištu DIN typ momentálně z hlavy nevím
Pavel Plhal:
Citace: Roman Hawk 04.02.2009, 09:53
(poklona) za názory a myslým, že by skutečně mohlo jít o zbytkový proud. Byla to i pro mne jedna z možných chyb, ještě sem se stím nesetkal, takže jsem rád za jakoukoliv radu a až se nato podívám dám vědět . Jinak jsem psal ojednomodulové m relé, myšleno (promiňte) na lištu DIN typ momentálně z hlavy nevím
Jo ak to neznám já. V tom případě považujte moje odpovědi za plácnutí do vody.
Daniel Reiský:
A není problém v tom, že Vaše pohybové senzory mají jako aktivní spínací prvek triak, kdy závěrný proud všech triaků, stačí k udržení relé v rozvodnici přitažené? Koukněte na čidla, čím spínají.
Pavel Plhal:
Mám pocit, že se snažíme zbytečně. Tazatel ještě nenapsal jestli na relé je nějaké napětí když lepí, nebo ne, jak velký tam teče proud když to lepí, a neví jaký nejmenší rpoud je potřeba pro přítah a my tady řešíme jak to udělat aby to nelepilo. Možná by mu stačila do serie dioda nebo dvě, ale musel by se obtěžovat reagovat. Možná by mu stačila malá žárovka paralelně, možná....by se našlo...
Lubomír Jindra:
Vítejte ve fóru ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana