Musí mít koupelna svůj vlastní světelný a zásuvkový okruh?

<< < (3/9) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Ne, okruhy v koupelně nemusí být odděleny od ostatních obvodů, pokud jsou chráněny proudovým chráničem.
Pan elektrikář jenda by si měl nastudovat pravidla slušného chování. Když přijdete na návštěvu k sousedovi, taky se do něj takhle navážíte? Nehledě na to, že se zapomenete představit?

elektrikar jenda:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  02.02.2009, 21:33

Ne, okruhy v koupelně nemusí být odděleny od ostatních obvodů, pokud jsou chráněny proudovým chráničem.

S tímto také souhlasím pane Svejkovský. :)
Pochopil jsem ale otázku stejně jako paní Liďáková, zda musí být oddělený světelný a zásuvkový obvod v koupelně a jedině paní Liďáková odpověděla správně.
Odpověď je v ČSN 33 2130/Z2, čl. 4.7.6, tabulka 7. (norm)

Pavel Čermák:
Ok.Měl jsem napsat světelný nebo zásuvkový obvod.Jedná se o dva obvody,tak proč bych je spojoval.Jinak díky,myslím,že už vím co mě zajímalo.

Jirka Š. Svejkovský:
Omlouvám se, odpověděl jsem na výroky pánů Kryštofa a Krakla a nikoliv na původní dotaz.

ALCR:
Citace: Pavel Čermák  02.02.2009, 22:00

Ok.Měl jsem napsat světelný nebo zásuvkový obvod.Jedná se o dva obvody,tak proč bych je spojoval.Jinak díky,myslím,že už vím co mě zajímalo.

Musí mít koupelna svůj vlastní světelný a zásuvkový okruh?

Otázka byla alespoň pro mě jasná a srozumitelná, pan Čermák se ptal jestli například může být zásuvka v koupelně na stejném okruhu se zásuvkou na chodbě, nebo jestli může byt světelný okruh v koupelně společný např. s kuchyní. Takže ještě jednou ano může to tak být, podmínka je, že musí být tyto okruhy přes chránič.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana