Musí mít koupelna svůj vlastní světelný a zásuvkový okruh?

<< < (4/9) > >>

Lubomír Jindra:
Citace: elektrikar jenda  02.02.2009, 21:51

zda musí být oddělený světelný a zásuvkový obvod v koupelně a jedině paní Liďáková odpověděla správně.
Odpověď je v ČSN 33 2130/Z2, čl. 4.7.6, tabulka 7. (norm)

Není to předmětem otázky a ne že by na tom něco záleželo  ;) ,  ale jen by mě zajímalo, když jste na rozdíl od zdejší galerky odborníků tak nastudovaný, proč si tak zvláštním způsobem vykládáte údaje z Vámi jmenované tabulky, cituji:

Počet zásuvkových vývodů v koupelně: 2ks (poznámka)
Počet světelných vývodů v koupelně: 2ks

poznámka: V tomto případě je možná kombinace s nástěnným svítidlem nad umyvadlem.

Dovoluji si upozornit, že slovo "vývod" znamená něco jiného než "okruh"  :D

Nicméně právě v dnešní době se hojně můžete setkat se zrcadlem které je napojené ze světelného okruhu a svítí  :o a zároveň obsahuje jednu či dvě integrované zásuvky 230V napájené rovněž ze světelného okruhu  :o :o

o:-)  (beach)

Zdenek Hejčl:
Nicméně právě v dnešní době se hojně můžete setkat se zrcadlem které je napojené ze světelného okruhu a svítí  Šok a zároveň obsahuje jednu či dvě integrované zásuvky 230V napájené rovněž ze světelného okruhu  Šok Šok
 Tak to mě v životě nenapadlo, že bych začal  rejžovat a tím ušetřil či konkurenci vytřel zrak cenou?  ;)
Nebo se jen na něco zapomělo, či investor si vzpomněl?  o:-)

Pavel Horský:
Citace: Zdenek Hejčl  03.02.2009, 00:13

Nicméně právě v dnešní době se hojně můžete setkat se zrcadlem které je napojené ze světelného okruhu a svítí  Šok a zároveň obsahuje jednu či dvě integrované zásuvky 230V napájené rovněž ze světelného okruhu  Šok Šok
 Tak to mě v životě nenapadlo, že bych začal  rejžovat a tím ušetřil či konkurenci vytřel zrak cenou?  ;)
Nebo se jen na něco zapomělo, či investor si vzpomněl?  o:-)

Nechápu. Koupelnovou skříňku s tímto vybavením jste viděl poprvé? Je zcela běžné, že si investor vzpomene po nějakém čase, že si koupí uvedenou skříňku a pak si ji " od někoho" nechá namontovat na světelný vývod nad umyvadlem.

Ladislav Koštejn:
Vážení kolegové - když už se tu propírá znění ČSN 33 21 30 všimněte si za tab. č. 5 drobně napsané poznámky č.2) - cituji - Zásukový obvod je převážně určen pro připojování spotřebičů do zásuvek. Na tento obvod lze pevně připojit také spotřebiče do celkového max. příkonu 1,2 kVA( např. svítidla, ventilátory, infrazářiče(dnes topné žebříky) apod.)
 takže defakto mám světla i zásuvky na jednom obvodě. Každopádně pro pračku dám samostatný obvod - vše samozřejmně přes chránič.

Ladislav Koštejn:
To 33 2130 : Ještě si všimněte za tab. 5. pozn 1) - cituji Světelný obvod je určen převážně pro pevné připojení svítidel, popř. pro připojení svítidel na zásuvky ovládané spínači. Na tento obvod lze připojit také zásuvky, a to v jedné místnosti nejvýše jednu zásuvku  ..............!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana