Je nutno použít k pospojení/zemnění rozvodu vytápění brutální průřez CY 25?
Petr Moravec:
Ještě bych dodal, pokud je opravdu CY 25 natažen vnitřkem domu až ke stožáru STA a tento je k němu připojen, tak to by se už dalo klasifikovat jako obecné ohrožení s trestní sazbou nevím kolik :-).
Zjistěte si co to je za projektanta, toto je až neuvěřitelné.
Pravděpodobně neví o elektrice vůbec nic a horlivostí se to snaží zamaskovat.
Možná by to chtělo celý dům natřít na žluto se zelenými pruhy.
Martin Šedivý:
(poklona) všem, požádám projektanta o konsultaci.
Georgis Fasulis:
To Kovařík: I ta 16 je nesmysl. rozvaděč RS, odkud je napojeno el. zařízení plyn. kotlů je napojen 6 mm2. A vlastní el. zařízení je napojeno 1,5 až 2,5. Stačí vám k doplň. pospojování, jak už uvedl pan Selezan 4mm2.
Tu poznámku o hromosvodu bych nebral na lehkou váhu. Dělali jsme plynové kotelny s vysokými komíny, které mi tvořily vlastně svod hromosvodu a procházely střechou kotelny do vnitřního zařízení kotelny. Situaci jsme řešili připojením ocel. pláště komínu k hromosvodu na střeše kotelně před průchodem do vlastní kotelny a pak ještě uvnitř kotelny jsme komíny a ocel. konstrukci komínů připojovali drátem FeZn k zemnící soustavě.
Radim Strycharski:
To Fasulis: Já mám taky zato, že průřez hlavního pospojování má být polovina ochranného vodiče a pokud je PEN 25, tak je to 16.
Georgis Fasulis:
To Strycharski: Psal jsem o doplňujícím pospojování v kotelně ve smyslu zvýšení ochrany před NDN neživých částí. Předpokládám, že plynové potrubí vstupující do kotelny, je připojeno k hlavnímu pospojování v souladu s ČSN 332000-5-54.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana