Má význam dopnit stávající elektroměrný rozvaděč o další odběrové místo, nebo se napojit přímo na sloup ...?
Milan Karvánek:
TO: Jindra > No fakt jsem měl na mysli odborníka projektanta né nedouka zlatokopa. Kdo jiný než projektant by měl mít zjištěné a v projektu akceptovat konkrétní podmínky dodavatele proudu? V praxi jistě obdobnými znalostmi disponují někteří elektromontéři a RT, ale projekt je u novostavby základ.
Pracovník, který mi nakreslí do výkresu co chci, aniž by reflektoval konkrétní podmínky se nazývá kreslič a né projektant, nedej Bože snad dokonce autorizovaný ČKAIT !
Pavel Beran:
Mohu hloupy dotaz ? Barak bez elektrické přípojky je neobyvatelny, tedy nemuže mit popisne čislo ?
Miloslav Dunda:
Elektrická přípojka nemá co dělat s popisným číslem. Ale co se týče využití stávající přípojky rodičů je to asi nejlevnější řešení, záleží však na průřezu vodičů, příkonu RD rodičů a váš. V každém případě však nejprve oslovte příslušný rozvodný závod, který vám přesně řekne požadavky na připojení. Potom teprve konejte další.
Štefan Beláň:
Dvoje pojistky v jedné HDS a dva odběry v jednom pomníku se tolerují pouze pro dva odběry v jednom objektu. Například dvougenerační rodinný dům a každý chce mít své měření.
Pokud se jedná o dva objekty, musí být dvě HDS a dvě odběrná místa - pomníky.
Taková je moje zkušenost z praxe.
Miloslav Dunda:
Pane Beláni, domívám se, že pro dvougenerační RD stačí jedna přípojka, ale správně dva elektroměry. Tak jak jsem radil v předchozím příspěvku to není podle energetické vyhlášky správné, ale proč kopat další kabel, pokud tedy netopí elektrikou. pokud mu to příslužny rozvodný závod schválí, tak proč ne. Ono kopat 30m není žádná sranda, zvláště, když rodiče mají jistič 25 a on b ude mít také 25A. V zemi bude jistě CYKY 4X10 nebo 16 a tak jim to vyjde co se týče jištění. Co se týká legislativy je věc jiná.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana