Vaše přihlášení ČNI-online vypršelo. Je nutné se znovu přihlásit na server.

<< < (2/3) > >>

KORTALL:
Tak jak se tak pročítám diskusí, tak to vypadá že jste přešli z přihlašování na ČSN - online na debatu zda je lepší firefox nebo explorer. Já osobně mohu říci že Mozila Firefox je bezpečnější prohlížeč ! IE je jedno co na těch stránkách je a klidně vám pustí do sistému červy kteří si najdou cestičku a pokud nemáte slušný atnivir tak dokážou udělat pěknou paseku !
Proto firefox 1 bod

Kamil Novák:
Citace: KORTALL  10.01.2009, 18:16

.... a pokud nemáte slušný atnivir tak dokážou udělat pěknou paseku !

Souhlasím.
Je jen otázka, je-li zvýšená bezpečnost na úkor funkčnosti to, co uživatel ocení.  :-[
Soustava vhodných ochran je nezbytná a pak není bezpodmínečně nutné používat možná bezpečnější, ale někdy nekompatibilní aplikace.

Sestava neustále aktualizovanýc h NOD32 + Spyware Terminator + AVG Anti-Spyware mi umožňuje již více jak 2 roky nezavšivený, bezproblémový provz i s IE.  ;)

SMILEK:
Citace: Kamil Novák  10.01.2009, 18:29

Soustava vhodných ochran je nezbytná ...

Stejně jako v elektroinstala ci ...  :D

Citace: Kamil Novák  10.01.2009, 18:29

Sestava neustále aktualizovaných NOD32 + Spyware Terminator + AVG Anti-Spyware mi umožňuje již více jak 2 roky nezavšivený,  bezproblémový provz i s IE.  ;)

To jsou nějaké nové pojmy z černé magie? Nic z toho doma nemám  :-[.

Je to jako vždycky a se vším: vestavěná ochrana se snaží zabránit neřízenému koloběhu dokumentů. Omezuje však běžného uživatele. Zoufalý boj vydavatele za zadrátování systému a plačících uživatelů za jeho otevření  :'(. A ještě zoufalejší boj programátorů,  kteří musí mnohdy velmi nečistě implementovat požadavky na ochranu a řešit potíže zákazníků,  kteří za své peníze chtějí (podržte se  :o ) od počátku funkční produkt.

Promiňte, chtěl jsem si jen rýpnout (kdysi mne to živilo). Je to klasické téma. Myslím Mirku, že žádný vděk se konat nebude. P.Beláň to totiž přesně vystihl (zaplatit naslepo a čekat...),  bohužel toto je IT realita, obdobná smutné realitě v elektoinstalacích (kde řádí fušeři, developeři, takyrevizáci, šetřílci a podobní duchové).  (zle)
Nu což,  ... ulevil jsem si. Čert ví kdo to pak smaže  :).

Lubomír Jindra:
Citace: ALCR  10.01.2009, 17:15

Je možné, že jsem si kdysi zabezpečení nastavil na vyšší úroveň, mám tam zaškrtané takřka všechny volby.

Volby v zabezpečení ve Firefoxu mají jen informativní charakter, než že by aktivně bránily havěti z internetu dostat se do PC (viz. příloha).

Citace: ALCR  10.01.2009, 17:15

Myslíte http://csnonline.unmz.cz bez toho "s" asi?
     To s to po mě výslovně vyžadovalo jinak mi to nedovolilo vložení serveru do zabezpečených (mám Win. XP SP2).

HTTPS - to "S" znamená "secure" a je to zabezpečené šifrované spojení na základě certifikační autority, většina webů to neumí včetně https://csnonline.unmz.cz což lze vyzkoušet když kliknete na odkaz. Jináč mám WIN XP SP3 že by tohle byl ten kámen úrazu?!?!

Citace: Pavel Smílek  10.01.2009, 19:15

To jsou nějaké nové pojmy z černé magie? Nic z toho doma nemám  :-[.

Také doma čaruju, když je to dnes tak moderní  ;) ale je fakt že když jsem hledal informace jak nejlépe zabezpečit PC, tak jsou PRÝ všechny antiviry a firewaly stejně jen částečná ochrana, jediné 100% řešení je ručně nakonfigurovan ý "sandbox" který přesně řídí veškerou komunikaci podle toho co si člověk nastaví, jediný problém je, že to skoro nikdo neumí včetně mě  ;)
Jináč měl jsem Avast, který suše povolil zavirování celého systému nějakým prastarým virem ze souboru .exe co mi přinesl kamarád na CD, měl jsem NOD32 a AVG, kteří paranoidně skenovali celý HD už jen když jsem se podíval ze dvou metrů na monitor, takže PC reagovalo rychlostí závodního šneka, nyní mám Aviru + Kerio firewall a po několika měsících nenašel Spyware Terminátor nic!  (dance)

SMILEK:
Citace: Lubomír Jindra  11.01.2009, 09:48

Také doma čaruju, když je to dnes tak moderní  ;) ale je fakt že když jsem hledal informace jak nejlépe zabezpečit PC, tak jsou PRÝ všechny antiviry a firewaly stejně jen částečná ochrana, jediné 100% řešení je ručně nakonfigurovan ý "sandbox" který přesně řídí veškerou komunikaci podle toho co si člověk nastaví ...

Myslel jsem to jinak  ;). Jsem dlouholetým uživatelem Mandriva Linuxu. Má to své výhody i nevýhody. Mimo jiné jsem bohužel ošizen o kratochvíle s viry a podobnou havětí  :(.
I windows lze nastavit tak, aby relativně dobře odolávaly vnějšímu světu. Jenže to se neslučuje s pohodlím většiny uživatelů a s představami tvůrců mnoha programů ...  >:(
Citace: Lubomír Jindra  11.01.2009, 09:48

... a po několika měsících nenašel Spyware Terminátor nic!  (dance)

Nechci vám kazit radost  ;),  ale fakt, že vám místní lékař  po nahlédnutí do krku nic nenašel, ještě neznamená, že jste zdráv ...  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana