Musí být přístup k živé části jen pomocí nástroje?
Milan Karvánek:
TO: Šikula > během uplynulého dne jsem ještě trochu přemýšlel jak bych se zachoval jako zákazník - kupující. A došel jsem k závěru, že Vámi poisovaný výrobek (který lze otevřít bez nástroje) bych si nikdy nekoupil, právě kvůli snadnému rozebrání krytu. I když pod krytem bude svorkovnice (předpokládám čokoláda) s krytím IP20. Já osobně nepokládám čokoládu za zcela bezpečnou svorku z hlediska ochrany před dotykem živých částí. Živě si dovedu představit "dětského objevitele" jak pomocí sponky neba i kávové lžičky zkoumá šroubky na svorkovnici s krytím IP 20. Brrr!
Petr Doležal:
No jo, děti. On stačí i podstavec rychlovarky zapojený do zásuvky.
A nebo stolní lampa bez žárovky, omylem v zásuvce.
Jiří Sedlmajer:
Shora musí mít kryt IP 40 !!
Petr Doležal:
To je sice pravda, ale 2letý človíček s roztaženou sponkou, zapomenutým hřebíčkem nebo nedej bože s jehlou, je strašně šikovný a rychlý jak srač.a . Chci jen říci, že opatrnosti není nikdy nazbyt.
Štefan Beláň:
Připomnělo mi to mou první zkušenost v dětství s elektrikou. Mám dvě sestry a jako 4-5letý jsem ségrám udělal zvonkové tlačítko ze sponky do vlasů a zásuvky. Roztáhl jsem sponku strčil do zásuvky, no a jedno zmáčknutí (zazvonění!) a byla tma v celým domu. Ségrám se to tenkrát moc líbilo!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana