Jde připojit sklokeramická deska na 230V?
René Damek:
Citace: Vojtěch Běhunčík 01.06.2022, 17:00
Nezapomeňtye na mikrovlnku. Příprava pokrmu trvá velmi krátkou dobu.
A dokonce i čaj lze v MW troubě uvařit velmi efektivně - rozhodně rychleji a s menší spotřebou energie, než při použití rychlovarné konvice.
Nikdy jsem to neměřil. ale přijde mi, že rychlovarka má největší účinnost přenosu elektřiny na teplo.
Fuk Tomáš:
Nevím jak v jiných mikrovlnkách, ale v té mé, když do ní dám hrnek s vodou, tak se hřeje odshora a dole zůstává studená. Na uvaření vody dost nepraktické.
Václav Třetí:
to kol. Fuk:
Kdysi tento způsob ohřevu vody na kávu a čaj používala manželka (kvůli tvrdé vodě, konvice s viditelnou klasickou spirálou se silně zanášela a nebylo ji možno vyčistit, dnešní s plochým dnem a topným tělískem zespodu se dají očistit daleko snáze) a nepamatuji, že by se tento problém vyskytl. Voda se vařila a bublala tak vehementně, že se zaručeně promíchala a prohřála všechna. Příčinou by mohl být malý výkon MW nebo velice krátká doba ohřevu.
Jan Franěk:
Tak, když už jsme si vysvětlili že i v MW lze uvařit vodu na čaj nebo kávu, tak se můžeme vrátit zpět k dotazu Davida Hrudy, v reakci na příspěvek Vojtěcha Běhunčíka.
Citace: Vojtěch Běhunčík 01.06.2022, 17:00
Nezapomeňtye na mikrovlnku. Příprava pokrmu trvá velmi krátkou dobu.
A dokonce i čaj lze v MW troubě uvařit velmi efektivně - rozhodně rychleji a s menší spotřebou energie, než při použití rychlovarné konvice.
Citace: David Hruda 01.06.2022, 20:29
Máte toto tvrzení něčím podložené?
Řekl bych, že účinnost MW bude podstatně nižší než konvice.
Jako technika mne ale nezajímá "já si myslím", pouze fakta.
Citace: René Damek 05.06.2022, 19:52
Nikdy jsem to neměřil. ale přijde mi, že rychlovarka má největší účinnost přenosu elektřiny na teplo.
David Hruda:
Stačí takhle?
První obrázek je z webu vernier.cz, druhý z časopisu Elektro.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana