Jak vyřešit nedostatečný příkon pro elektrokotel?
Petr Benetka:
Citace: Milan Karvánek 20.12.2008, 18:39
;D no jo no, jedná se o domácí výrobu - samotný kotel umí svařit každý topenář - svářeč se se zkouškami, dále je třeba dovybavit smotný železný svařenec veškerou dopňkovou bižutérií jako je oběhové čerpadlo, expanzní nádoba, pojiš´tovací ventil, automatický odvzdušńovací ventil, manometr, termostay..... . Topnice jsou samozřejmě tovární výrobek, třeba ETA, samotná regulace je pak otázka malého regulátoru, buďto tovární jednoúčelový výrobek, nebo malý PLC automat se software na míru.
Celkové pořizovací náklady budou pravděpodobně vyšší než u hotových výrobků, ale zařízení bude dělat přesně to, co od něj očekáváte.
:) Tak coby kovář vím bohužel o elektrice celkem prd. Maximálně bych tak zvládnul svařit, něco, co by připomínalo kotel... No, povedlo se mi najít něco málo co se inteligentních regulací týče, tak teď pilně studuji... ;)
Radek Červený:
Zkuste kouknout na tento odkaz, je tam jak eqitermní regulátor, tak adresná regulace, a celkem za příznivé ceny.
http://www.bmr.cz/main.htm?2
Petr Benetka:
No, vypadá to zajímavě... - Nicméně bych v současné chvíli preferoval něco bezdrátového. Teď jsme dodělali dům a sekat do něj nové drážky na kabely, to už by mě manželka asi uškrtila... ;D
Milan Karvánek:
Citace: Petr Benetka 21.12.2008, 23:20
No, vypadá to zajímavě... - Nicméně bych v současné chvíli preferoval něco bezdrátového. Teď jsme dodělali dům a sekat do něj nové drážky na kabely, to už by mě manželka asi uškrtila... ;D
Tak to je pak opakované téma, takže zapojte vlastní úsilí a tlačítko vyhledávání v horní liště.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana