Je nutné chránit kovový plášť předváděcího kufru uzemněním?

(1/3) > >>

Ludvik Deutsch:
Kovový hliníkový kufr -  v něm má být předváděcí instalace elektrozařízen í ve dvojité izolaci.

Napájení 230V/50Hz, pohyblivým kabelem ukončeným přímo v zařízení.

Je nutné napájecí kabel třížilový a nulovaný kufr, nebo stačí dvoužíla?
Pokud stačí dva vodiče,
jak by bylo řešeno případné přeštípnutí kabelu a průnik fáze na pláš't,
při neopatrné manipulaci s víkem kufru?

Pavel Horský:
Zde se bavíte defacto o výrobku a k němu je potřeba více dokumentů, než jen výchozí revize. Asi by to chtělo posadit sem na diskusi i detailní foto vámi popisovaného kufříku. Lidská fantazie je nekonečná a každý si o tom kufříku může udělat jiný obrázek, z kterého pak vyplyne tisíce rad a budou vlastně k ničemu.
Případnému poškození napájecího kabelu by se dalo předejít tak, že by měl kufr z boku umístěnou vestavnou přístrojovou vidlici, přes kterou by se pak kufřík při předváděčce v pohodě připojil přiloženým napájecím kabelem. Pak už zbývá jen otázka, jak bude tato vidlice instalována. Právě její neodbornou montáží můžete ze zařízení tř. II udělat tř.I a pak nezbude nic jiného, než obal ( kufřík ) připojit na vodič PE ( takže třížilový napájecí kabel ),  ale jak už jsem psal na začátku, pozor, jedná se o výrobek!

Ludvik Deutsch:
Zde se bavíte defacto o výrobku a k němu je potřeba více dokumentů, než jen výchozí revize. Asi by to chtělo posadit sem na diskusi i detailní foto vámi popisovaného kufříku. ....

Bohužel ta věc není hotová. Mělo by se jednat o předváděcí kufřík s elektronikou. Sloužit bude "cesťákovi" a příMr.  prodejcům. Výrobky budou uloženy ve výřezech z molitanu, kvůli příMr.  zamezení poškození při přepravě.  Zaměstnavatel tvrdí, že stačí dvoužilový kabel a bez revize. Mě se to moc nezdá, proto ten dotaz sem.

Případnému poškození napájecího kabelu by se dalo předejít tak, že by měl kufr z boku umístěnou vestavnou přístrojovou vidlici, přes kterou by se pak kufřík při předváděčce v pohodě připojil přiloženým napájecím kabelem. ........
Ano, To byla moje původní představa.  A celý kufr zapojen na ochrannný vodič. Neumím si představit, jak jinak zapojit  vidlici, tak, aby kufr zůstal ve třídě II?

Pak už zbývá jen otázka, jak bude tato vidlice instalována. Právě její neodbornou montáží můžete ze zařízení tř. II udělat tř.I a pak nezbude nic jiného, než obal ( kufřík ) připojit na vodič PE ( takže třížilový napájecí kabel ),  ale jak už jsem psal na začátku, pozor, jedná se o výrobek!

Jirka Š. Svejkovský:
... takových kufrů běhá po světě mnoho a každý je jiný a také každé tři měsíce  jiný. Těžko z toho uděláte výrobek. Nebo na to máte někdo atest?
Co uvnitř kufru umístit zdroj 230/230VAC ve třídě II, s tím, že na sekundáru bude provedeno ochrané oddělením obvodů. Teprve tím napájet přístroje.
Při revizi revidovat jako spotřebič.

Zdenek 2752:
Je podmínka aby ten kufr byl kovový?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana