Jak zapojit a blokovat alternativní zdroj úspory?

<< < (2/3) > >>

dolac:
Citace: Petr Filípek  11.12.2008, 19:05

Nechce ji používat jen jako záložní zdroj,ale i ke svícení apod.Tak jak už jsem uvedl.

Tak prečo ste ju nakreslil v svojej schéme ako by mala slúžiť iba ako UPS, tj. bude dodávať elektrinu iba pri výpadku siete?   

Tomáš Jarovec:
Stykač nemusí přerušovat PEN, stačí když bude přepínat jen fázi. Pokud střídač tvoří izolovanou soustavu, tak je mu to jedno.

Pak by šlo sítě dobíjet akumulátor a všechno cpát přes střídač. Dobíječ by se zapnul tehdy, když klesá napětí v akumulátoru a elektrárna ho nestačí dobíjet. Není to moc efektivní, ale asi by to nejlépe vyhovělo požadavkům. Taková OnLine UPS.

Petr Filípek:
Už mě to taky napadlo,že síťový nulák nemusím odpojovat.Tříd ač bych odpojoval dvoupólově.Kdy ž dává síť tak by byl střídač odpojen.Pokud bude dávat sřídač - nebude vadit,že bude nulák střídače spojen s nulákem sítě ?
Ještě nemám vyřešenou otázku možného mžikového souběhu napětí při sepnutí nebo rozepnutí stykače.Asi tam vřadím zpožďovací relé.

Petr Doležal:
Pro případné slepení kontaktů jednoho ze stykačů bych použil vzájemné mechanické blokování (přídavná blokovací jednotka). Ale potřebujete stykače ? Bude tam nějaká automatika ? Není jednodušší použít ruční přepínač sítí ? Přece voda nezmizí z hodiny na hodinu. Nebude v objektu někdo trvale přítomen ?
Jeden stykač bude pořád pod napětím (spotřeba a možné bručení).
Jedině, co mě napadá, když nechcete mít dva rozvody, je automatické přepínání zdrojů (UPS a distribuční síť) dle velikosti zátěže

Petr Filípek:
Měla by tam být automatika.Ruč ní přepínání je nejjednodušší,ale kdo tam bude běhat.Střídač navíc (a je to dobře) hlídá podpětí akumulátoru a při poklesu napětí na 10,5 V po třech pípnutích nekompromisně zhasne.Tudíž tma.Nemáte prosím odkaz na technická data toho mechanického blokování kontaktů.Ještě jsem neměl tu čest se s tím prakticky setkat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana