Existuje přiřazení LPS v (ČSN EN 62305) k objektům podle důležitosti?
Vanek Libor:
Kníšku jsem si stáhl je perfektní i s výpočty!
Pořád nevím jak správně zvolím LPS. Musí být rozdíl budu-li chránit atomovou elektrárnu nebo chatu.
Josef Drda:
Tabulky a pomůcky jsou pouze orientační
Při připoškození objektu nebo ztrátách na majetku či životek se budete jen těžko obhajovat takovou tabulkou .
LPS odpovídá LPL , LPL určíte s investorem na základě vypočtených nákladů na pořízení a údržbu LPS a poměrem ceny ztrát poškození objektu s ohledem na četnost úderů blesku ... ocenění rizika
Příčiny a typy poškození staveb
Z hlediska místa úderu: údery do stavby; údery v blízkosti stavby; údery do inženýrských sítí připojených ke stavbě; údery v blízkosti inženýrských sítí připojených ke stavbě.
Blesk může způsobit tři základní typy škod: úraz živých bytostí způsobený dotykovými a krokovými napětími; hmotnou škodu (požár, výbuch, mechanickou destrukci, uvolnění chemikálií) způsobenou účinky bleskového proudu včetně jiskření; poruchu vnitřních systémů způsobenou LEMP.
Ztráty ve stavbách : ztráty na lidských životech; ztráty na službách veřejnosti; ztráty na kulturním dědictví; ztráty ekonomických hodnot .
Norma je velmi obsáhlá , musí se nastudovat a používat celá .
Vanek Libor:
Tím tedy končí práce bez projektové dokumentace. Pak si nesmí škrtnout ani revizák.
Hledal jsem cestu, jak ošetřit situaci bez projektu.
Proto jsem se snažil obejít normu.
Vanek Libor:
Bohužel zákazník většinou nechápe důvod proč nelze zařízení zrevidovat bez dokumentace.
Pak příjde jiný revizák a všechno jde. (Do jisté doby).
Je to zvláštní povolání. Když ctíte normy, moc si nevyděláte.
Čas strávený prohlídkou a důkladným měřením se většinou nedá do ceny revize započítat.
Já2440:
To co popsal pan Drda to již trochu připomíná napínavý příběh.
Je nutné si uvědomit ,že i toto je důsledkem toho, že většina občanů ČR hlasovala pro vstup do EU.
Moc by mne zajímalo jak je toto ustanovení prakticky realizováno v jiných zemích EU a nejen v Německu. např v BelgiiBritánii,Itálii,Španělsku,Portugalsku a Francii.
Jen mne prosím nekamenujte.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana